x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie INDUSTRIE / Noi disponibilizări şi concedii forţate

INDUSTRIE / Noi disponibilizări şi concedii forţate

19 Dec 2008   •   00:00

Electrica Serv, compania care asigură mentenanţa sistemului energetic românesc, va concedia unul din cinci angajaţi până în luna mai 2009, în vreme ce Arcelor Mittal Tubular Products Iaşi trimite începând de azi în concediu forţat toţi salariaţii, pe o perioadă de 24 de zile.



Potrivit lui Titi Paraschiv, directorul general al Electrica Serv, societatea va renunţa în următoarele cinci luni la 1.725 din cei 9.828 angajaţi din cauza pierderilor pe care societatea le are. Compania avea la jumătatea acestui an o cifră de afaceri de 323,85 milioane de lei, iar potrivit datelor cele cinci sucursale ale Electrica Serc din zonele geografice unde distribuitorii de energie au fost privatizaţi, respectiv Banat, Oltenia, Muntenia Sud, Dobrogea şi Moldova, cumulează pierderi de 40 de milioane de lei. Aceste cinci sucursale au împreună 5.724 salariaţi.   

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica au lansat joi un anunţ de cerere de ofertă pentru consultanţă în vederea stabilirii modului de privatizare a sucursalelor Electrica Serv din zonele din zonele de distribuţie controlate de E.ON, Enel şi CEZ. Arcelor Mittal Tubular Products din Iaşi a anunţat şi ea sistarea activităţii pentru 24 de zile în perioada 19 decembrie 2008 – 12 ianuarie. Deşi motivul invocat este perioada Sărbătorilor de iarnă, sindicaliştii spun că principala cauză este legată de criza financiară. Cei 650 de angajaţi sunt de azi în concediu forţat. Liderul sindical, Constantin Rotaru, spune că în ultima perioadă unitatea a lucrat doar la jumătate din capacitate, în ultimele două luni angajaţii find trimişi acasă prin rotaţie şi primind 75% din salariu.

×
Subiecte în articol: economic