x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

28 Mai 2008   •   00:00

PORUMB. România ar putea deveni al treilea mare producător de porumb din UE în acest an. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), producţia de porumb va depăşi 8 milioane de tone, adică va înregistra o creştere de 4,1 milioane de tone. Uniunea Europeană (UE) va avea anul acesta o producţie de 57,6 milioane de tone de porumb. Cei mai mari producători de porumb la nivel european sînt Franţa şi Italia. (D.R.)

BĂNCI. Salariile din sistemul bancar au crescut mai rapid decît productivitatea, a declarat directorul general al Piraeus Bank, Cătălin Pârvu. El a afirmat că universităţile economice nu produc suficient personal pentru sistemul bancar, iar instituţiile de credit ajung să angajeze forţă de muncă fără studii de specialitate. Media fluctuaţiei angajaţilor din sistemul bancar se situează la 25%. Pârvu a arătat că o altă problemă cu care se confruntă băncile este reprezentată de plecarea salariaţilor către alte instituţii, după ce au beneficiat de cursuri de training. (D. Ivan)

FEROVIAR. CEZ, unul dintre distribuitorii de energie electrică din România, a debranşat 58 de puncte de consum ale CFR din cauza datoriilor în valoare de 161,28 milioane de lei. Astfel, mai multe staţii din Mehedinţi, precum şi din Dolj, Gorj, Vîlcea, Olt, Teleorman şi Argeş au rămas fără curent electric. “Această măsură vine în urma a numeroase încercări de recuperare a datoriilor CFR şi este considerată de reprezentanţii CEZ o măsură simbolică, singura care poate fi luată în calcul la această dată”, a declarat Dan Popescu, purtătorul de cuvînt al CEZ. (E.S.)

GHID. Furtul din buzunare, taximetriştii care nu folosesc aparatul de taxat, cîinii vagabonzi, surprizele neplăcute la primirea notei de plată la restaurant şi stilul imprudent în care şoferii conduc prin oraş sînt repere prin care turiştilor străini le este descrisă România în ghidul Lonely Planet. Ghidul avertizează că în Bucureşti şi Braşov, în principal, dar şi în Constanţa, Iaşi, Suceava şi Timişoara “lucrează” hoţi de buzunare, iar vizitatorii sînt sfătuiţi să îşi ţină geanta în faţă, şi nu la spate.

×
Subiecte în articol: economic