x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Sep 2008   •   00:00

15 septembrie 2008



PRESIUNI
Iranul face presiuni asupra companiei austriece OMV pentru a semna un acord de furnizare de gaze naturale pentru proiectul Nabucco. Gholam Hossein Nozari, ministrul iranian al Petrolului, a avertizat OMV că s-ar putea reorienta către alţi parteneri, cum ar fi India, Pakistanul sau Venezuela. Consorţiul Nabucco – compus din austriecii de la OMV, ungurii de la MOL, germanii de la RWE, Transgaz din România, Bulgargaz şi turcii de la Botas – are probleme în a găsi finanţare, deoarece nu a reuşit să asigure necesarul de carburanţi care ar trebui transportaţi anual prin gazoduct. (D. I.)

PRIVATIZARE
AVAS a prelungit cu 15 zile termenul de valabilitate a ofertei pentru Avioane Craiova. Decizia Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are ca scop finalizarea negocierilor cu compania cehă Aero Vodochody, ofertantul desemnat cîştigător. Compania cehă va plăti 4,1 milioane de euro pentru pachetul de 80,9% de acţiuni şi şi-a asumat majorarea capitalului de lucru cu 3,3 milioane de euro şi investiţii de 8,8 milioane de euro în următorii cinci ani. Avioane Craiova este unicul producător român de aeronave de tip militar şi al avionului de şcoală IAR 99 – ŞOIM destinat Forţelor Armate Române.

PLEACĂ COLGATE

Compania americană Colgate-Palmolive va începe astăzi disponibilizările angajaţilor fabricii din Braşov. Pînă la sfîrşitul acestui an, toţi cei 190 de angajaţi îşi vor pierde locul de muncă, iar, după închiderea fabricii, clădirea şi terenul vor fi vîndute. Fabrica de la Braşov va fi închisă ca urmare a unui program mai amplu de restructurare a companiei privind reorganizarea globală, iar producţia va fi transferată la fabricile din Polonia. Colgate-Palmolive va continua să exporte pe piaţa românească, unde deţine primele locuri la capitolul cotă de piaţă în ceea ce priveşte pasta de dinţi, prin marca Supercristal.

×
Subiecte în articol: economic