x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Sep 2008   •   00:00

16 spetembrie 2008



FABRICĂ ÎNCHISĂ
Coca-Cola HBC România închide din noiembrie fabrica din Oradea. Producătorul de băuturi răcoritoare susţine că a luat această măsură pentru eficientizarea activităţii şi că angajaţii vor primi un pachet compensatoriu de şapte pînă la zece salarii şi de sprijinul companiei în găsirea unui alt loc de muncă. "Coca-Cola HBC România anunţă consolidarea capacităţii de producţie în fabricile din Iaşi, Timişoara, Ploieşti şi Dorna, hotărînd închiderea fabricii din Oradea", se precizează într-un comunicat al producătorului. Depozitul din Oradea va fi reorganizat şi va rămîne centrul zonal de distribuţie. (D.R.)

SALARIILE, ÎN CREŞTERE
Salariile din România au înregistrat în trimestrul al doilea a doua mare creştere dintre ţările UE. Cheltuielile salariale au urcat cu 22,9% în România, cea mai mare creştere a avut loc în Lituania (24,8%), iar pe locul al treilea s-a situat Bulgaria (21,9%). Cel mai redus avans al cheltuielilor cu forţa de muncă a fost înregistrat în Danemarca (0,7%) şi Malta (1,8%). În Uniunea Europeană costurile forţei de muncă au avansat în medie cu 3,4% în trimestrul al doilea, în scădere faţă de 3,5% în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce în statele din zona euro au urcat cu 2,7%, comparativ cu 2,6% în 2007.

POZIŢIE
Guvernatorul Mugur Isărescu spune că încetinirea creşterii economice nu înseamnă recesiune, ci politizare. "O slăbire a creşterii economice, un ritm pozitiv, dar care după unii este prea mic, asta este politizare. Nu mai este ştiinţa noastră. O ducem la politicieni să se înţepe, dar noi trebuie să ţinem stindardul, să utilizăm noţiunile", a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, la conferinţa "Tinerii Economişti". El a mai adăugat că "dacă nu înţelegem ce este recesiunea şi spunem că o creştere economică de 4% este recesiune atunci se rupe firul".

×
Subiecte în articol: economic