x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Sep 2008   •   00:00

17 septembrie 2008:70 miliarde de dolari-Suma care ar salva AIG de la faliment. Fed, banca centrală a SUA, a cerut JP Morgan şi Goldman Sachs să analizeze posibilitatea ca aceste două instituţii financiare să dea împrumutul.

70 miliarde de dolari

Suma care ar salva AIG de la faliment. Fed, banca centrală a SUA, a cerut JP Morgan şi Goldman Sachs să analizeze posibilitatea ca aceste două instituţii financiare să dea împrumutul.

 

Leul, în picaj

Moneda naţională s-a depreciat ieri cu 2,82 bani faţă de cursul de luni şi a fost cotată de Banca Naţională la 3,6494 lei/euro, cel mai mare nivel din ultimele trei luni. “Toate valutele din regiune sînt depreciate, situaţia din piaţă fiind foarte tensionată după falimentul Lehman Brothers şi criza financiară de amploare din Statele Unite. Se pare că investitorii au reacţionat mai amplu la această ştire, iar în piaţa interbancară mondială este o criză de lichiditate. În schimb, pe piaţa locală este un surplus de lei şi se cumpără euro”, a declarat Georgiana Constantinescu, analist la Credit Europe Bank. (D. Ivan)

 

Tranzacţie

Grupul financiar Erste Bank, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Române, a finalizat tranzacţia prin care şi-a vîndut afacerile de asigurări către austriecii
de la Vienna Insurance Group (VIG).

Valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ 244 de milioane de euro, pentru 88,56% din BCR Asigurări şi 88,47% din BCR Asigurări de Viaţă. “Datorită cooperării strînse dintre companiile membre ale VIG şi grupul BCR în România, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă îşi vor păstra numele atît timp cît VIG va deţine o cotă de peste 50% în cadrul acestora”, se arată într-un comunicat al BCR. (D. Ivan)

 

Consum

Românii sînt în continuare un popor de carnivori, aşa cum reiese din studiul de piaţă efectuat de compania MEMRB România. Cu o cotă de piaţă de 34,5% pentru 2008, carnea procesată deţine supremaţia incontestabilă a industriei alimentare. Pe locul al doilea, cu doar 7,6%, se poziţionează ciocolata, în timp ce poziţia a treia a topului este deţinută de uleiul de gătit. Grăsimile (incluzînd uleiul, margarina şi untul) au fost cel mai dinamic grup din categoria produselor alimentare, scăzînd accelerat, dar crescînd din punct de vedere valoric. Deşi consumul de sana şi kefir au crescut spectaculos cu 63,2%, ponderea lor este doar 0,8%.

×
Subiecte în articol: economic