x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Sep 2008   •   00:00

19 septembrie 2008



BANI PENTRU ROMPETROL
KazMunaiGaz PKOP a luat un împrumut sindicalizat de 2,5 miliarde de dolari, pentru a refinanţa achiziţia grupului Rompetrol. "Scopul împrumutului este de a refinanţa creditul punte (n.r. – un împrumut pe termen scurt acordat unei companii pînă la găsirea unei surse sigure) de 3,1 miliarde dolari contractat anterior pentru preluarea unei participaţii de 75% în cadrul Rompetrol Group", a anunţat compania. Operaţiunea a fost organizată de Royal Bank of Scotland, The Bank of Tokyo - Mitsubishi UFJ, Barclays Capital, Credit Suisse International, Deutsche Bank AG, Societe Generale, Sumitomo Mitsui Banking Corp şi WestLB AG.

DECHIDERE HOTEL
Cel mai mare hotel de cinci stele din România, Radisson SAS Bucureşti, a fost deschis oficial ieri. Unitatea hotelieră are 424 de camere, patru restaurante şi trei baruri, precum şi un centru de conferinţe de 1.500 de metri pătraţi, fiind, potrivit unui comunicat de presă al companiei, cel mai mare complex hotelier din reţeaua Radisson din Europa de Est. Proprietarul Radisson SAS Bucureşti, şi anume BEA Hotels, parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging Ltd, a investit peste 60 de milioane de euro în acest proiect. Cel de-al doilea hotel afiliat mărcii Radisson în România va fi inaugurat la Braşov, în 2009.

CRIZĂ DE ANGAJAŢI

Problemele demografice vor împiedica România să aibă o creştere economică pe termen lung, a declarat economistul şef al BNR, Valentin Lazea. El consideră că migraţia forţei şi mai ales scăderea natalităţii sînt probleme demografice care vor împiedica România să menţină creşterea economică la un nivel înalt pe termen lung. El a arătat că primul şoc demografic, respectiv migraţia forţei de muncă în alte state din Europa, ar putea fi reversibil, însă scăderea natalităţii începînd cu 1992 nu va putea fi compensată şi se va reflecta pe piaţa forţei de muncă începînd cu 2010. (D.R.)

×
Subiecte în articol: economic