x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

22 Sep 2008   •   00:00

22 septembrie 2008



700 miliarde de dolari - Preţul pe care plătitorii de taxe din SUA îl vor plăti ca să salveze Wall Street. Trezoreria SUA va cumpăra în următorii doi ani toate creditele toxice pentru a pune capăt crizei financiare.

ŞEF NOU LA SIF MOLDOVA
Cătălin Chelu a fost înlocuit de Costel Ceocea în funcţia de preşedinte-director general al Consiliului de Administraţie (CA) al SIF Moldova. Potrivit unui comunicat al instituţiei, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, Consiliul de Administraţie a mai decis vineri că Matei Alexandru va ocupa funcţia de director. Cătălin Chelu nu a primit avizul CNVM (arbitrul pieţei de capital) pentru şefia SIF Moldova, după ce a fost amendat cu 5.000 de lei pentru depăşirea pragului de deţinere la SIF Oltenia şi pentru folosirea "unui limbaj inadecvat şi care nu corespunde cerinţelor de bună purtare şi integritate". (D.R.)

PREŢURI ÎN SCĂDERE
Preţurile pe piaţa rezidenţială din România s-ar putea reduce în perioada următoare, nivelul acestora urmând să fie stabilit de gradul de accesabilitate la achiziţia unei locuinţe, şi nu de dezechilibrul dintre cerere şi ofertă, apreciază reprezentanţii companiei de servicii imobiliare RE/MAX. "Vom vedea ajustări de preţuri, atât la locuinţele vechi, cât şi la cele noi. Într-o piaţă sănătoasă preţurile sunt în funcţie de gradul de accesibilitate la achiziţia unei locuinţe", a declarat Charles Lemire, managing director RE/MAX Europe. De asemenea, timpul de vânzare a unei locuinţe va creşte.

PROBLEME TEHNICE
General Motors recheamă pentru reparaţii 42.400 de SUV-uri Saturn Vue, fabricate între februarie şi iulie 2008, din cauza unor posibile defecţiuni ale sistemului de control al direcţiei. Defecţiunea constă în slăbirea unei piuliţe, care poate provoca scurgerea unui lichid inflamabil. Verificarea va începe la 26 septembrie. Este a doua oară în acest an când GM a decis să recheme pentru reparaţii un număr de autovehicule, prima dată fiind la sfârşitul lui august, când GM a chemat "la bază" peste 850.000 de maşini la care există riscul producerii unor scurtcircuite la sistemul de încălzire a lichidului destinat curăţării parbrizelor.

×
Subiecte în articol: economic