x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Sep 2008   •   00:00

23 septembrie 2008



LICITAŢIE METROREX
Metrorex va plăti peste 14 milioane de euro consultantului pentru lucrările la Magistrala 5 de metrou, pe tronsonul Drumul Taberei – Universitate. Câştigătorul va fi desemnat în urma licitaţiei ce va fi organizată la sfârşitul lunii octombrie, iar durata contractului este de 120 de luni de la adjudecare. Preţul ofertei va avea o pondere de 55%, iar organizarea, metodele şi planul de lucru pentru asigurarea serviciilor 45%. Licitaţia pentru lucrările de construcţie pe tronsonul Eroilor-Ghencea, va avea loc în ultimul trimestru al anului, iar valoarea estimativă a contractului este de 466 milioane de euro. (E.S)

CENTURA CONSTANŢEI
Proiectarea şoselei de centură a Constanţei va fi realizată de Compania internaţională ARCADIS. Construcţia şoselei a fost atribuită consorţiului format din compania spaniolă FCC şi cea italiană Astaldi, iar valoarea lucrărilor este de peste 125 milioane euro, finanţarea fiind asigurată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Şoseaua, cu termen de finalizare în 2011, va avea 22 de kilometri lungime, respectiv 26 de pasaje subterane şi poduri. Centura Constanţei este inclusă în Coridorul IV Paneuropean, care va lega oraşul Nürenberg, din Germania, de Turcia. (E.S)

SAPARD REVINE
Plăţile din bugetul naţional către beneficiarii SAPARD au fost reluate de ieri, conform Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). "APDRP a primit confirmarea din partea Fondului Naţional privind reluarea plăţilor SAPARD din bugetul naţional, cu condiţia reverificării tuturor cererilor conform cu noile proceduri consolidate", a declarat Cornelia Mihai (foto), secretar de stat în Ministerul Agriculturii. APDRP preciza de asemenea că va face toate demersurile în vederea efectuării plăţilor către beneficiari, în special către cei ale căror dosare au depăşit termenul de 90 de zile. (D.R.)

×
Subiecte în articol: economic