x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Sep 2008   •   00:00

183,6 MILIARDE DE LEI
Valoarea creditului neguvernamental a crescut în luna august cu 50,4% faţă de perioada similară din 2007, pe seama majorării cu 38,6% a componentei în lei şi cu 61,9% a celei în valută exprimată în lei.



183,6 MILIARDE DE LEI
Valoarea creditului neguvernamental a crescut în luna august cu 50,4% faţă de perioada similară din 2007, pe seama majorării cu 38,6% a componentei în lei şi cu 61,9% a celei în valută exprimată în lei.

AFACERI ŞI MODĂ

Ambasada Italiei din Bucureşti a găzduit evenimentul “Moda italiană, arta şi cultura în România. Ambasadorul Italiei i-a întâmpinat pe cei 300 de oaspeţi într-o reşedinţă diplomatică transformată într-o locaţie potrivită pentru un eveniment internaţional. Evenimentul organizat de ADV Communication, desfăşurat sub patronajul Camerei de Comerţ Italiene pentru România, a oferit invitaţilor numeroase momente de interes, îmbinând moda, cultura şi arta: un recital extraordinar oferit de Romanian Piano Trio, expunerea tabloului lui Teodor Aman “Femeie în vernil” şi o paradă de modă cu mărci de lux italiene.

A CRESCUT ECONOMISIREA
Depozitele populaţiei şi ale firmelor au crescut cu 30,9% în august, şi au ajuns la 141,334 miliarde de lei, potrivit datelor BNR. Comparativ cu iulie, depozitele populaţiei şi ale firmelor au crescut în august cu 0,7%, cele în lei au avansat cu 1,3%, iar cele în valută au scăzut cu 0,4%. Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 33,2% (23,3% în termeni reali), la 49,89 miliarde de lei, faţă de 31 august 2007, iar cele în valută, exprimate în lei, au urcat cu 50%, la 29,133 miliarde de lei. Faţă de iulie, depozitele în lei ale populaţiei au stagnat, în timp ce acumulările în valută, exprimate în lei, au crescut cu 3,1%.

MAI PUŢINE CURSE
Operatorul aerian MyAir anulează 50% din curse, din cauza închiderii temporare a Aeroportului Internaţional “Aurel Vlaicu” din Băneasa pentru două săptămâni. “În perioada 29 septembrie-12 octombrie am anulat 50% din zboruri. Preţul biletelor va fi acelaşi, chiar dacă taxele de pe Aeroportul Otopeni sunt mai mari. Vom avea pierderi, şi nu numai, cu siguranţa va fi balamuc şi vor fi întârzieri”, a declarat Antonio Iervolino, directorul general al companiei MyAir. Aeroportul va fi închis pentru realizarea unor lucrări la pista Delta, de degajare a pistei de aterizare, începute în urmă cu un an şi jumătate. (E.S.)

×
Subiecte în articol: economic