x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Sep 2008   •   00:00

26 septembrie 2008



Ziua Recoltei
De astăzi şi până duminică, bucureştenii sunt aşteptaţi pe platoul din spatele Palatului Copiilor la sărbătoarea de "Ziua Recoltei". Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Bucureştenii din Sectorul 4 vor putea să-şi facă aprovizionarea cu fructe şi legume pentru conservele de toamnă direct de la producători, la preţuri avantajoase. Atmosfera va fi întreţinută de numeroşi artişi, care vor susţine concerte de muzică populară şi uşoară. Cele trei zile de sărbătoare se vor încheia cu un foc de artificii grandios.

Securitate
Pro Engineering, companie membră UTI, prezintă o gamă de aparate de control cu raze X Smith-Heimann la Expoziţia internaţională "Black Sea Defense & Aerospace" BSDA 2008 de la ROMAERO. Aparatura este destinată optimizării controlului şi securităţii în aeroporturi, vămi şi clădiri publice. UTI a adus la expoziţie şi sisteme integrate de securitate pentru porturi, aeroporturi, obiective militare şi infrastructuri critice, iar Cobra Security, armurier autorizat, expune o gamă largă de arme letale şi echipamente de supraveghere video şi audio pentru unităţi de operaţiuni speciale, protecţie antiteroristă, protecţie VIP.

Zona euro
Comisia Europeană nu va mai primi nici un stat în zona euro în 2010 şi 2011, a declarat joi Joaquin Almunia, comisarul european pentru afaceri, economie şi politică monetară. "Slovacia va deveni al şaisprezecelea stat care va adopta euro ca monedă naţională începând de la 1 ianuarie 2009. După aceea nu văd posibilă extinderea zonei euro în următorii doi ani", a precizat Joaquim Almunia. Lituania, care a ratat trecerea la euro în 2007 din cauza inflaţiei ridicate, avea programată adoptarea acestei măsuri în 2011. România nu va fi afectată de decizia CE, deoarece adoptarea euro ca monedă naţională se va face în 2014.

×
Subiecte în articol: economic