x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Sep 2008   •   00:00

27 septembrie 2008



NOI HIDROCENTRALE
România va construi împreună cu Bulgaria trei hidrocentrale pe Dunăre, cu o capacitate instalată totală de 1.145 MW, după ce guvernul bulgar a hotărât să reia proiectele vechi de 30 de ani şi abandonate în perioada comunistă. Două hidrocentrale de 440 MW vor fi realizate în dreptul localităţilor Turnu Măgurele şi Nicopole, în vreme ce a treia, de 265 MW, se va construi în dreptul oraşului bulgar Silistra. Potrivit Reuters, Executivul de la Sofia a înfiinţat un grup de lucru care să realizeze studiul de fe­zabilitate şi să identifice posibilităţile de parteneriate public-private pentru finanţare. (Daniel Ionaşcu)

MODERNIZARE AMÂNATĂ
Lucrările de modernizare a Aeroportului Otopeni, estimate a costa circa 450 de milioane de euro, vor fi amânate cu până la patru ani, din cauza nefina­liz­ării Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Este a doua oară când este amânată eli­berarea PUZ-ului, termenul iniţial pentru această acţiune fiind 1999. Cert este că, potrivit noului plan, la sfârşitul lui 2013 trebuie dezvoltată infrastructura de transport rutier, metrou şi pe calea ferată, în ve­derea asigurării accesului în zona de est a aeroportului, iar la 31 decembrie 2019 trebuie finalizate lucrările la un nou terminal de pasageri şi la sistemul de căi de rulare. (D.R.)

RABLA, ETAPA A DOUA

Pro­gramul "Rabla" şi-a pierdut din strălucire, aşa cum anticipa şi Jurnalul Naţional. Astfel, din cele 40.000 de ma­şini pentru cumpărarea cărora Executivul a alocat 120 de milioane de lei, pentru etapa a doua a programului au mai rămas disponibile 12.576 de autoturisme, echivalentul a 37 de milioane de lei. Prin urmare, potrivit Administraţiei Fondului de Mediu, între 1 octombrie şi 1 decembrie se va derula faza a doua a programului de înnoire a parcului auto, în timpul căreia cei interesaţi vor putea opta pentru mărci de maşini precum Citroen, Daewoo, Fiat, Mazda, Ford, Renault, Dacia, Volkswagen, Opel, Audi sau Kia. (D.R.)

×
Subiecte în articol: economic