x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

29 Sep 2008   •   00:00

29 septembrie 2008



PALATUL PATRIARHIEI
Astăzi va fi lansată cartea "Palatul Patriarhiei" scrisă de Nicolae Noica şi ti­pă­ri­tă de editura Cadmos. Lucrarea îşi pro­pune să povestească istoria acestei fru­moa­se construcţii din momentul finali­zării şi până astăzi. Palatul Patriarhiei a fost ridicat între 1656-1658 de domnul Constantin Şerban Basarab, însă pe parcurs înfăţişarea sa a fost schimbată de mai multe ori. Lansarea cărţii "Palatul Pa­triarhiei" va avea loc la ora 12:30 chiar la Palatul Patriarhiei şi va fi onorată de participarea Părintelui Patriarh Daniel care va lua cuvântul în finalul reuniunii. Mo­deratorul evenimentului va fi Prea Sfin­ţi­tul Vicenţiu Ploieşteanu. (Daniela Ivan)

IMPOZIT ONLINE
Impozitul pe veniturile persoanelor fi­zice autorizate va putea fi plătit online, cu cardurile bancare, de la 1 octombrie. "Sistemul va fi aplicat şi în cazul companiilor până la finele anului", a declarat preşedintele Agenţiei de Administrare Fiscală, Daniel Chiţoiu. Impozitul pe veniturile din activităţile persoanelor fizice autorizate, precum doctori, notari, veniturile din drepturile de proprietate intelectuală sau veniturile din tranzacţii imobiliare va putea fi plătit online, pe site-ul ANAF, utilizând cardul. Plata se va face prin Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, din cadrul Ministerului Comunicaţiilor.

MEMORIALUL GIURGIU
20 de automobile antebelice au participat sâmbătă la "Memorialul Giurgiu 1904", o reeditare a primului raliu ro­mânesc. La primul raliu românesc Bu­cu­reşti-Giurgiu şi retur din 1904 s-au înscris nouă echipaje, printre acestea aflându-se George Valentin Bibescu şi Martha Bibescu. Şoseaua neasfaltată la acea dată a fost stropită cu un liant special pentru a limita ridicarea prafului. Acum cursa s-a desfăşurat pe un drum rapid asfaltat între Bucureşti şi Giurgiu, singura limită de viteză fiind aceea im­pusă de puterea motoarelor de epocă. Edi­ţia din acest an a memorialului aniversează zece ani de la înfiinţarea Retromobil Club România.

×
Subiecte în articol: economic