x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Sep 2008   •   00:00
Info

30 septembrie 2008:30 septembrie Cartea "Palatul Patriarhiei", scrisă de Nicolae Noica, a fost lansată ieri în prezenţa Părintelui Patriarh Daniel chiar în incinta palatului care a împlinit recent o sută de ani.




99,4 milioane de euro

Vânzările totale înregistrate de Ikea în România în perioada 1 septembrie 2007-31 august 2008. Cifra reprezintă contravaloarea celor 12 milioane de produse care au ajuns în casele românilor.


Presiuni

ANRE nu a respectat metodologia de tarifare când a decis să menţină, la 1 octombrie, preţul gazelor furnizate populaţiei, iar consumatorii vor fi afectaţi într-o măsură mai mare la următoarea creştere a tarifelor, susţine Distrigaz Sud. "Pentru consumator, cu cât se amână mai mult timp aplicarea metodologiei, ale cărei efecte sunt graduale, cu atât situaţia va fi mai dificilă datorită impactului social şi economic", susţine distribuitorul de gaze. ANRE a decis să nu majoreze la 1 octombrie preţul gazelor cu 10%, aşa cum solicitaseră companiile Distrigaz Sud şi E.On Gaz România.


Pensii private

Guvernul va discuta azi creşterea pragului de deductibilitate la fondurile de pensii facultative de la 200 euro la 500 euro pe an. Facilitatea va vizea şi contribuţiile pentru asigurări sociale, potrivit lui Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Finanţelor. "Dacă până acum pragul era de 200 de euro şi deductibilitatea era numai de 16%, respectiv impozitul pe venit, noi vom propune creşterea pragului deductibilităţii la 500 de euro: 250 de euro pentru angajat, 250 pentru angajator", a declarat Vosganian. El a menţionat că deductibilitatea va viza nu numai impozitul pe venit, ci şi contribuţiile pentru asigurări sociale.


Aniversare

Cartea "Palatul Patriarhiei", scrisă de Nicolae Noica (foto), a fost lansată ieri în prezenţa Părintelui Patriarh Daniel chiar în incinta palatului care a împlinit recent o sută de ani. "Construcţia a început în anul 1908 pe vremea lui Carol I şi a fost ridicată pe locul unde a existat o mănăstire de călugări înfiinţată de domnul Constantin Şerban Basarab", a explicat autorul. În acest loc s-au scris file de istorie, chiar şi Unirea Principatelor Române. Palatul Patriarhiei a fost pe rând sediul Camerei Deputaţilor, apoi al Marii Adunări Naţionale şi al Camerei Deputaţilor până în 1996, când a devenit proprietatea patriarhiei. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic