x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Oct 2008   •   00:00

13 septembrie 2008



DEPOZITE BANCARE
Plafonul de garantare a depozitelor constituite de populaţie la bănci va creşte în următoarele zile de la 20.000 de euro la 50.000 de euro, echivalent în lei, la cursul BNR. "A fost întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă, care prevede majorarea plafonului exclusiv pentru depozitele populaţiei", a declarat Niculae Vulpescu, directorul Fondului de Garantare. În prezent, Fondul garantează sumele depuse atât de populaţie, cât şi de IMM-uri în orice tip de cont bancar (cont curent, cont de economii, cont comun, depozit etc.), inclusiv dobânda aferentă, în limita a 20.000 de euro, echivalent în lei.

RESTRUCTURARE
Numărul de posturi din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a fost redus cu 400, statutul Agenţiei fiind modificat printr-o hotărâre de guvern adoptată în ultima şedinţă. Acest lucru a fost determinat de evoluţia din ultima perioadă pe piaţa muncii din România, rata şomajului a scăzut de la 5,8% în 2005 (medie anuală) la 3,8% rata şomajului la nivelul lunii iunie 2008. De asemenea, numărul de ?omeri înregistraţi în 2005 era de 513.721, iar în luna iunie 2008, numărul acestora a scăzut la 337.084 ?omeri înregistraţi. În prezent, ANOFM funcţionează cu un număr maxim de 3.282 de posturi.

PREROGATIVE LIMITATE

România are nevoie de bugete multia­nuale pentru armată, astfel încât achi­zi­ţiile de tehnică militară să nu se facă pe finalul mandatului unui guvern, a de­cla­rat ieri Mircea Geoană, preşedintele PSD. Geoană a precizat că PSD va propu­ne Parlamentului săptămâna viitoare li­mi­tarea prerogativelor cabinetului condus de Tăriceanu (foto) la pregătirea alegerilor din noiembrie şi de­ru­larea activităţilor curente fără a avea posibilitatea de a lua decizii de natură strategică. PSD va cere invalidarea de­ci­ziei Guvernului privind crearea compa­niei energetice naţionale, deoarece de­ci­zia Guvernului nu ţine cont de o strategie energetică.

×
Subiecte în articol: economic