x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Oct 2008   •   00:00
Info

17 octombrie 2008:Fondul Proprietatea va avea un administrator ales pe baza "dialogului competitiv" şi nu prin licitaţie internaţională, aşa cum a fost anunţat luna trecută.



S-AU RĂZGĂNDIT
Compania austriacă Voestalpine a amânat până în 2009 luarea unei decizii privind construcţia oţelăriei de la Marea Neagră, investiţie estimată la 5 miliarde euro. Măsura a fost luată din cauza condiţiilor dificile de pe pieţele financiare, care creează incertitudini în privinţa evoluţiei economiei globale. Voestalpine vrea să construiască o oţelărie cu o capacitate de 5,5 milioane de tone de oţel/an, iar ţările în care s-ar putea concretiza investiţia sunt România, Bulgaria, Ucraina sau Turcia. În 1 octombrie, Guvernul României şi reprezentanţii Voestapine au semnat un memorandum de înţelegere cu privire la realizarea investiţiei.

PROTEST LA CRAIOVA
Peste 600 de angajaţi de la Avioane Craiova au protestat ieri în faţa fabricii, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile pe ultimele două luni. În plus, aceştia au solicitat demisia directorului general, Anatolie Boldişor. "Directorul general de la Avioane Craiova îşi va prezenta demisia din funcţie miercuri, 23 octombrie", a explicat Silviu Dumitru, prefectul de Dolj. La rândul său, Boldişor a declarat că demisia este o posibilitatea şi că decizia pentru soluţionarea revendicărilor salariaţilor o vor lua cei de la AVAS. El spune că nu există bani pentru plata salariilor restante din cauza unor contracte care nu au fost încă semnate.

FONDUL PROPRIETATEA
Fondul Proprietatea va avea un administrator ales pe baza "dialogului competitiv" şi nu prin licitaţie internaţională, aşa cum a fost anunţat luna trecută. Rămâne sub semnul întrebării modul în care administratorul poate dispune vânzarea de active ale FP, deoarece Sebastian Vlădescu (foto), preşedintele Comisiei de selectare a administratorului, a menţionat că acestea ar putea fi tranzacţionate la un moment dat de manager dacă acţionarii vor fi de acord. Administratorul va fi cunoscut până la finele lunii decembrie, fiind acceptate doar companii ce au gestionat în ultimii 2 ani active de peste 30 de miliarde de euro. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic