x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

18 Oct 2008   •   00:00

18 octombrie 2008



LIDERI LA CONSTRUCŢII
România şi-a menţinut în august poziţia de lider în UE, în funcţie de avansul pieţei construcţiilor. România a înre­gistrat lunar, în perioada martie-august, cele mai mari ritmuri de creştere a producţiei sectorului de construcţii în comparaţie cu intervalul similar al anului precedent, în contextul în care la nivel european piaţa de profil a scăzut sau a înregistrat un avans de maximum 0,1%, potrivit Eurostat. Cele mai mari avansuri ale producţiei au fost înregistrate în România, Slovacia (+10,4%) şi Slovenia (+9,3%), în timp ce la polul opus s-au situat Spania şi Portugalia, cu scăderi de 8,4%, respectiv de 6,3%.

SALARII LA NOKIA
Sindicaliştii de la Nokia solicită majorarea salariilor cu 50%, precum şi acordarea unui spor de fidelitate de 1% pentru fiecare an muncit la fabrica de lângă Cluj. Preşedintele Sindicatului, Cristian Copil, a declarat că luni va începe negocierile cu conducerea fabricii privind contractul colectiv de muncă. "Cerem majorarea salariilor angajaţilor cu 50%. De asemenea, vrem să obţinem un spor de fidelitate după primul an de muncă la Nokia Jucu de 10%, iar pentru fiecare an ulterior lucrat la fabrică câte 1%", a spus Copil. O altă revendicare a sindicaliştilor vizează obţinerea unui spor de 10% pentru munca grea.

CONECTARE LA GAZPROM
Gazprom a anunţat că analizează construcţia unui gazoduct care să tranziteze România, pentru a atrage mai mulţi par­teneri la dezvoltarea South Stream. Ale­xei Miller, preşedintele Gazprom, a avut o întâlnire la Moscova despre posibilităţile de cooperare cu reprezentanţii Transgaz şi ai Romgaz. Ruşii au discutat despre construirea de noi capacităţi de stocare a gazelor în condiţiile în care Rom­gaz are deja un proiect în acest sens cu Gazprom pentru depozitul de la Măr­gineni, judeţul Neamţ, dar şi pentru sem­narea unui contract de furnizare directă, fără intermediari. România importă 6 miliarde de metri cubi de gaz din Rusia.

×
Subiecte în articol: economic