x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Intorsura Buzaului - Centrala pe rumegus

Intorsura Buzaului - Centrala pe rumegus

17 Iul 2004   •   00:00

O noua centrala termica pe rumegus va fi inaugurata la Intorsura Buzaului, investitia totala in acest proiect ridicandu-se la 2,7 milioane de euro.

Finantarea investitiei a fost realizata de Uniunea Europeana, in proportie de 58%, prin Fondul de Coeziune Economica si Sociala si prin Ministerul Integrarii Europene, Programul Phare 2001, de Guvernul Regatului Danemarcei, in proportie de 14%, in sistem Joint Implementation, prin Agentia Daneza pentru Protectia Mediului, de Guvernul Romaniei, in proportie de 18%, prin Ministerul Economiei si Comertului si Agentia Romana pentru Conservarea Energiei, si de orasul Intorsura Buzaului, prin Consiliul Local, in proportie de 10%.

Populatia va beneficia de confort termic ridicat si de un pret scazut al energiei termice. De facilitatile oferite vor beneficia si o serie de institutii de invatamant, sanatate, cultura, precum si alte institutii publice. Alte avantaje ale proiectului sunt reducerea emisiilor de dioxid de carbon, protectia mediului, precum si conservarea combustibililor fosili.

Centrala termica pe rumegus de la Intorsura Buzaului este a patra din totalul celor cinci cuprinse in proiectul "Sawdust 2000". Celelalte au fost deschise, in ordine, la Vatra Dornei (Suceava), Huedin (Cluj) si Gheorgheni (Harghita).

×
Subiecte în articol: economic