x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investiții de 27 mil. euro la Hidroelectrica

Investiții de 27 mil. euro la Hidroelectrica

de Giulia Anghel    |    29 Iul 2019   •   13:10
Investiții de 27 mil. euro la Hidroelectrica
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Hidroelectrica va lua în discuție, în data de 13 august, efectuarea unor lucrări de investiții a căror valoare totală se ridică la peste 27 milioane de lei, fără TVA.

Primul proiect este estimat la 16,6 milioane de euro, și privește modernizarea instalațiilor electrice pentru echipamentele hidromecanice și a instalațiilor de acționare hidraulică de la barajul deversor Porțile de Fier I.

Cel de-al doilea obiectiv presupune o investiție de 10,7 milioane de euro pentru adaptarea instalațiilor și a echipamentelor la cerințele actuale pentru barajul deversor Gogoșu.

În aceeași ședință, acționarii vor vota și propunerea de aprobare a documentațiilor necesare obținerii Certificatului de Atestare a Dreptului de proprietate asupra terenurilor aflate în patrimoniul Hidroelectrica, ocupate în prezent de CHE Moroeni și Magazie Moroeni.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 80% din acțiunile Hidroelectrica, în timp ce 20% aparțin Fondului Proprietatea. 



 

×
Subiecte în articol: hidroelectrica