x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ioan Cezar Coraci, UGIR-1903: "Creşterea masivă a fiscalităţii ar fi redus investiţiile străine"

Ioan Cezar Coraci, UGIR-1903: "Creşterea masivă a fiscalităţii ar fi redus investiţiile străine"

06 Mai 2010   •   00:00

Între majorarea fiscalităţii şi scăderea cheltuielilor bugetare, este de preferat a doua variantă, deoarece altfel s-ar fi redus investiţiile străine, iar investitorii şi-ar fi pierdut încrederea în România, a declarat Ioan Cezar Coraci, preşedintele patronatului UGIR-1903.

"Între o creştere masivă a fiscalităţii care ar fi sugrumat economia şi ar fi redus investiţiile străine şi româneşti, precum şi încrederea în piaţa locală, şi reducerea cheltuielilor publice, ultima este de preferat, dar cuantumul şi modul de aplicare a acestei măsuri trebuie discutate cu sindicatele, pentru că în orice iniţiativă se pune şi problema sustenabilităţii sociale. Un climat social instabil poate fi şi el dăunător. Măsura nu ştiu însă dacă rezolvă principala problemă, a restructurării din administraţia publică şi locală", a spus Coraci, citat de Mediafax.

El a spus că România a fost nevoită să adopte măsuri mai severe decât alte state, deoarece nu a luat măsuri de diminuare a efectelor crizei la timp.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în această seară că salariile personalului bugetar vor fi reduse cu 25%, iar pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%.

×
Subiecte în articol: economic