x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Isărescu premiat cu RON-ul de aur

Isărescu premiat cu RON-ul de aur

de Daniela Ivan    |    10 Mar 2011   •   20:06
Isărescu premiat cu RON-ul de aur

155713-financiarul-ml7e6341.jpgSăptămâna Financiară a desemnat ieri câştigătorii celei de a şasea ediţii a premiilor Mister RON, precum şi a distincţiilor de excelenţă acordate celor mai performanţi oameni de afaceri care-şi desfăşoară activitatea în România. Marele premiu Mister RON i-a fost decernat guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pentru meritul că a reuşit să evite intrarea României în in­ca­pa­citate de plată. În plus, domnia-sa a fost premiat şi pentru că „a rezistat tentaţiei de a reveni în politică”. RON-ul de argint a fost luat de Ionuţ Dumitru, pre­şe­dintele Con­siliului Fiscal. „Poate că acum nu este chiar un cenzor, dar a reuşit să fie un critic competent al Guvernului în scopul disciplinării folosirii banului public.”

RON-ul de bronz i-a revenit lui Zoltan Szigeti, preşedintele theGroup, pentru că a reuşit să menţină holdingul pe profit în condiţiile în care piaţa de publicitate e în criză profundă. Un premiu special, de suflet, i-a fost oferit lui Adrian Vasilescu, consi­li­erul guvernatorului BNR, Mugur Isă­rescu. „Cu toţii avem ce în­văţa de la dânsul. Să remarcăm mo­dul sa­vu­ros în care ne explică în cu­vin­te pe în­ţe­­lesul tuturor lucruri nu toc­mai plă­cu­te din economie”, a de­clarat Gabi Firea, director general al re­vistei Săp­tămâna Financiară.

Revista a mai acordat şi alte zece pre­mii de excelenţă în afaceri acelor per­­sonalităţi care s-au evidenţiat în 2010 prin profesionalism şi competenţă. Prima distincţie a mers la Ma­riana Gheorghe, CEO Petrom şi preşedintele Consiliului Investitorilor Străini. În octombrie 2010, Consiliul a în­toc­mit un plan cu 80 de acţiuni menite să repornească mo­toa­re­le economiei. Pentru modul sănătos în care şi-a condus afacerile, dar şi pentru sprijinul public acordat în domeniul culturii şi al sănătăţii, cea de-a doua distincţie i-a fost decernată Mariei Grapini, preşedintele Pasmatex. Performanţa din dome­niul bancar a fost recompensată cu patru premii. Guy Poupet, preşedinte director ge­neral BRD-Société Géné­ra­le, a fost remarcat pentru profitul so­lid şi pentru modelul de afaceri corect pe care l-a impus. Dominic Bruynseels, CEO BCR Erste, pentru că a reuşit să schimbe substanţial ban­ca în bine de când este la condu­cerea acesteia. Radu Gheţea Graţian, preşedintele CEC Bank, a fost premiat pentru că a continuat să susţină creditarea populaţiei în această perioadă de criză, iar Ionuţ Costea, preşedintele EximBank, pentru sprijinul acordat companiilor.

Au mai fost premiaţi Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private, Valentin Ionescu, directorul Bursei de Valori Bucureşti, Diana Voicu, de la Willbrook, şi Cristina Vidraşcu, de la Editura Litera Internaţional.

Decernarea trofeelor amintite a avut loc într-un moment de săr­bă­toare şi mare bucurie în echipa Săp­tă­­mânii Financiare. Revista este lider de piaţă, cu 46.316 vânzări medii pe tri­mestrul al patrulea din 2010. „După şase ani de la înfiinţare suntem lider de piaţă, în condiţiile în care avem vânzări triple faţă de ocupanta locului doi şi duble faţă de ceilalţi com­­petitori la un loc”, a spus Radu Pre­da, directorul editorial al revistei. Cheia succesului sunt pasiunea, dă­ruirea şi profesionalismul. „Cu fiecare an care trece încercăm să fim mai buni, să nu dezamăgim, într-o lu­me în care ştirile mondene au acaparat piaţa, noi încercăm să mizăm pe in­formaţii reale din economie. În­cercăm să venim cu informaţii, anali­ze, reportaje, care să aducă acele in­for­maţii pe care cititorii noştri le aş­teaptă, să le dea o idee, un sfat, iar pentru cei mai puţin iniţiaţi să-i ajute să pătrundă în lumea afacerilor şi a fi­nanţelor”, a declarat Gabi Firea, di­rec­torul general al revistei Săp­tă­mâna Financiară.

×
Subiecte în articol: economia