x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lipsa drumurilor împiedică turismul cultural

Lipsa drumurilor împiedică turismul cultural

de Elena Stan    |    22 Sep 2008   •   00:00

Infrastructura rutieră precară împiedică dezvoltarea turismului cultural, un produs foarte căutat în România, a declarat Lucia Morariu, Secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului.



Infrastructura rutieră precară împiedică dezvoltarea turismului cultural, un produs foarte căutat în România, a declarat Lucia Morariu, Secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului. “Peste 75% dintre turiştii care sosesc în România călătoresc pe cale rutieră. Cea mai mare parte dintre aceştia doresc să practice şi turism cultural, produs de nişă foarte slab dezvoltat din cauza inaccesibilităţii la obiectivele vizate. Este inadmisibil să faci o zi pe drum între obiectivele din Bucureşti, spre exempu, şi cele din Sibiu”, a spus Morariu.

BANI. Una dintre soluţiile depistate de Morariu în vederea rezolvării problemei cu infrastructura este depunerea de proiecte prin Programul Operaţional Regional destinat infrastructurii turistice. “Valoarea acestui program este de 350 de milioane de euro, bani suficienţi pentru dezvoltarea unei infrastructuri adecvate turismului cultural. Odată accesaţi aceşti bani, împreună cu o promovare adecvată a turismului cultural ar putea da naştere unui produs foarte căutat atât de turiştii români, cât şi de cei străini. Acum rămâne de văzut cum putem atrage cât mai rapid şi eficient investiţii în infrastructură”, a afirmat Lucia Morariu.

×
Subiecte în articol: economic