x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Litoral - Tarife reduse cu 10% în 2009

Litoral - Tarife reduse cu 10% în 2009

de Elena Stan    |    16 Sep 2008   •   00:00

Preţurile la cazare pe litoral în următorul sezon estival ar putea rămîne neschimbate sau chiar ar putea să fie micşorate cu 5%-10% comparativ cu cele practicate în această vară, a declarat Lucia Morariu, secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului, la deschiderea Tîrgului de Turism “Bursa Litoral 2009” din staţiunea Mamaia.



Preţurile la cazare pe litoral în următorul sezon estival ar putea rămîne neschimbate sau chiar ar putea să fie micşorate cu 5%-10% comparativ cu cele practicate în această vară, a declarat Lucia Morariu, secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului, la deschiderea Tîrgului de Turism “Bursa Litoral 2009” din staţiunea Mamaia. Ea susţine că s-a ajuns la această situaţie deoarece hotelierii au decis să prelungească sezonul şi astfel pot practica tarife mai mici la cazare decît atunci cînd unităţile hoteliere erau deschise numai trei luni pe an. “Semnalul dat de hotelieri este unul bun, preţurile pentru sezonul viitor nu vor suferi modificări semnificative comparativ cu cele din această vară”, a spus Corina Martin, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului ­ Litoral.

SERVICII.
În urma discuţiilor avute cu hotelierii, Morariu a spus că în sezonul următor numărul hotelurilor ce vor oferi servicii all-inclusive va fi mai mare faţă de sezonul ce tocmai s-a încheiat. “Hotelierii şi-au manifestat intenţia de a dezvolta servicii all-inclusive din sezonul estival 2009 deoarece acesta este solicitat de turiştii străini şi a început să fie preferat şi de turiştii români. În acest sezon, 10 hoteluri de pe litoral au oferit servicii all-inclusive şi este posibil ca numărul lor să fie mai mare în vara lui 2009”, a spus Morariu.

×
Subiecte în articol: economic