x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Managerii români, în topul puterii de cumpărare

Managerii români, în topul puterii de cumpărare

09 Sep 2008   •   00:00

Managerii multinaţionalelor din România sînt pe locul opt în lume la puterea de cumpărare, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Hay Group.



Managerii multinaţionalelor din România sînt pe locul opt în lume la puterea de cumpărare, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Hay Group. Managerii din Qatar au cea mai mare putere de cumpărare din lume, pe locurile doi şi trei clasîndu-se cei din Emiratele Arabe şi Arabia Saudită. Următoarele locuri sînt ocupate de executivii din Hong-Kong, Turcia, Oman şi Kuweit, iar Rusia şi Thailanda se plasează pe locurile nouă şi zece în acest top. Managerii din SUA sînt pe locul 41, iar britanicii se clasează abia pe locul 47. Pe ultimele locuri sînt angajaţii cu funcţii executive din Finlanda şi Suedia.

“Managerii se bucură de pachete din ce în ce mai sofisticate de beneficii, cum ar fi bonusuri pe termen lung pentru o performanţă susţinută a companiei mai mare de doi ani, planuri de acţiuni, asigurări de viaţă, medicale, planuri de pensii private”, susţine Harry Meintassis, director general al Hay Group România. Potrivit acestuia, companiile nu se mai limitează de mult în a oferi beneficii ca maşina de serviciu sau telefoane mobile de ultimă generaţie, România devenind “un El Dorado pentru manageri, în special pentru cei din Asia, unde veniturile disponibile sînt considerabil mai mici”.

Studiul a fost realizat în 51 de ţări luînd în considerare remuneraţia medie a unui manager dintr-o companie mare multinaţională, taxele legale pentru acest salariu şi costul vieţii.

×
Subiecte în articol: economic