x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mega preluare de 12,3 miliarde euro cu ramificatie si in Romania

Mega preluare de 12,3 miliarde euro cu ramificatie si in Romania

de Dan Constantin    |    20 Dec 2014   •   20:51
Mega preluare de 12,3 miliarde euro cu ramificatie si in Romania

ActionariiI ALSTOM au aprobat vineri, 19 decembrie,la Paris, cedarea sectorului de productie turbine catre General Electric cu un pret de 12,35 miliarde de euro.
Tranzactia s-a finalizat dupa mai bine de sase luni de negocieri, primele informatii despre acest subiect datand din aprilie 2014.

Presedintia si guvernul francez au incercat sa gaseasca o formula europeana pentru rezolvarea problemelor financiare ale companiei, dar ofertele primite de la grupul german Siemens nu au fost convingatoare.

Alstom ramane cu sectorul de transport(TGV, rame de metrou,echipament feroviar) care va fi dezvoltat prin investitii dupa vanzarea diviziei energetice catre gigantul american GE.

Potrivit publicatiei Liberation, tranzactia va deveni efectiva in semestrul 2 din anul viitor dupa incheierea formalitatilor de preluare din cele 20 de tari in care Alstom are fabrici in pachetul cedat grupului General Electric.

In Romania, Alstom detine si o capacitate de productie de turbine - la GENERAL TURBO( pe platforma IMGB) care va trece cu siguranta la noul actionar GE.

×