x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Comunicaţiilor se jură că Guvernul nu ştia de “clauzele nesimţite” ale salariilor compensatorii de la Poştă

Ministrul Comunicaţiilor se jură că Guvernul nu ştia de “clauzele nesimţite” ale salariilor compensatorii de la Poştă

20 Mai 2014   •   17:03
 Ministrul Comunicaţiilor se jură că Guvernul nu ştia de “clauzele nesimţite” ale salariilor compensatorii de la Poştă

Membrii Guvernului nu au ştiut despre existenţa clauzelor privind salariile compensatorii din contractele individuale de muncă ale echipei de management a Poştei Române, pentru că acestea s-au aflat la nivelul discuţiilor dintre conducerea societăţii şi Consiliul de Administraţie, care informează Adunarea Generală a Acţionarilor, a declarat azi ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

''(...) aceste contracte sunt la nivelul discuţiilor dintre conducerea societăţii şi Consiliul de Administraţie, care informează Adunarea Generală a Acţionarilor. Prin urmare, nimeni din Guvern nu a ştiut de existenţa acestor contracte, pentru că acest Consiliu de Administraţie a fost ales în baza unui concurs, în baza unei proceduri, iar acei oameni se presupune că trebuiau să apere interesele companiei. Lucrurile acestea s-au făcut în anul 2012, iar în acest moment încercăm să aflăm care sunt mecanismele absolut legale prin care statul român să-şi apere interesele financiare, să soluţioneze aceste probleme (...) Lucrurile trebuie înţelese în întreaga dimensiune legală, trebuie aplicată legea şi trebuie parcurse etapele pe care le avem date la dispoziţie de justiţie, astfel încât să soluţionăm această problemă', a menţionat Cotovelea (foto), citat de Agerpres.

Demiterea Directorului de la Poştă, în lucru la Ministerul pentru Societatea Informaţională

Potrivit oficialului, reprezentantul legal care a semnat contractele individuale de muncă din partea Poştei Române este Ion Smeeianu, însă, conform legii, un director general dintr-o companie condusă într-un mod corporatist nu poate fi demis decât în anumite condiţii legale.

'Reprezentantul legal care a semnat din partea Poştei Române contractele individuale de muncă este domnul Smeeianu. Ordonanţa 109 prin care se dă dreptul acestor societăţi naţionale să fie conduse într-o filosofie corporatistă prevede un mecanism prin care, dacă acest lider, director general al societăţii este dat afară fără să fie întrunite anumite condiţii legale, se poate merge în regres. Cine semnează această rupere a contractului individual de muncă poate plăti el, ca persoană, suma pe care domnul director general X, Y din compania A, B sau C o încasează', a explicat ministrul Comunicaţiilor.

AU CEDAT! Întreaga echipă de management a Poştei Române a renunţat la salariile compensatorii

Ieri, Ministerul pentru Societatea Informaţională a anunţat că întreaga echipă de management a Poştei Române, respectiv directorii executivi şi directorii, a renunţat la salariile compensatorii din contractul individual de muncă.



×