x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Mediului anunță programul „Rabla pentru tractoare și mașini agricole”. Cine sunt beneficiarii și care este ajutorul financiar

Ministrul Mediului anunță programul „Rabla pentru tractoare și mașini agricole”. Cine sunt beneficiarii și care este ajutorul financiar

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2024   •   14:30
Ministrul Mediului anunță programul „Rabla pentru tractoare și mașini agricole”. Cine sunt beneficiarii și care este ajutorul financiar

În contextul protestelor fermierilor care au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a dezvăluit un proiect destinat sprijinirii comunității agricole din țară. Acesta a prezentat un program menit să abordeze provocările recentelor proteste și să ofere sprijin fermierilor români.

Este pentru prima dată în România când se implementează un astfel de proiect dedicat fermierilor, iar Mircea Fechet a subliniat importanța sprijinului acordat pentru achiziționarea de tractoare încă din anul precedent. Ministrul a evidențiat, de asemenea, necesitatea unei revizuiri anuale a programului "Rabla", pentru a asigura adaptarea acestuia la nevoile fermierilor și la dinamica pieței.

Noul program propus de ministrul Mediului, intitulat "Rabla pentru tractoare și mașini agricole", are ca scop principal sprijinirea financiară a fermierilor în achiziționarea de tractoare și utilaje agricole. Mircea Fechet a precizat că această inițiativă va oferi un ajutor financiar de maxim 30.000 de euro pentru fiecare fermier, sumă care nu a fost anterior inclusă în bugetul AFM pentru astfel de investiții.

„Ne propunem în baza unui ajutor de maxim 30.000 de euro, pe fiecare fermier, să finanţăm achiziţia de tractoare şi maşini agricole, pentru că astfel de investiţii nu au fost până acum finanţate şi din bugetul AFM", a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet. 

Conform declarațiilor Ministerului Mediului, programul va beneficia de un buget generos în valoare de 500 de milioane de lei, bani destinați exclusiv achiziționării de mașini agricole, potrivit Antena 3 CNN.

×