x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mogulii salvează ţara cu elan economic

Mogulii salvează ţara cu elan economic

06 Mai 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc ar trebui să se consulte cu industriaşii, cu guvernatorul Mugur Isărescu şi cu foştii premieri Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu pentru a primi sugestii de redresare a economiei pe viitor, a declarat omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

Elan a precizat că s-a pus în pielea premierului Boc şi soluţia ar putea veni în urma consultărilor. "M-aş gândi la Ion Ţiriac - cel mai bun negociator al României, la Mugur Isă­rescu, m-aş gândi la Dan Voiculescu - care face import-export, la Sorin Ovidiu Vântu - care a demonstrat o inteligenţă diabolică."

El i-a mai menţionat şi pe foştii premieri Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase, deoarece ei au avut rezultate economice mai bune decât Emil Boc, chiar dacă vremurile economice erau altele. Afaceristul a adăugat că şi în Germania Guvernul se consultă cu oamenii de afaceri, Israelul l-a "importat" pe Stanley Fischer de la Banca Mondială. "Nu e o ruşine, e ca la medic", a  adăugat Elan Schwartzenberg. Cel mai probabil ar reieşi ca să nu se majoreze taxele, dar să se mă­reas­că baza de impozitare. "Vrem co­lec­tare egală, iar cei care nu plătesc să plătească amarnic. Nu cu puşcăria, ci financiar."

×
Subiecte în articol: economic