x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Negriţoiu (ASF): Nu este o situaţie mai rea acum decât era înainte la ASTRA

Negriţoiu (ASF): Nu este o situaţie mai rea acum decât era înainte la ASTRA

08 Sep 2015   •   14:20
Negriţoiu (ASF): Nu este o situaţie mai rea acum decât era înainte la ASTRA

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a declarat marţi că nu este o situaţie mai rea acum decât era înainte la ASTRA, adăugând că există bani pentru plata despăgubirilor.

''Sigur că există bani, sunt numai chestiuni de procedură de verificare a daunelor, de aprobare a nivelului de compensare şi de plată efectivă. Noi deja am început să preluăm dosarele de la ASTRA. Noi avem comandamente în fiecare zi cu situaţia, monitorizăm cererile şi situaţiile de la service, de la asiguraţi, cât şi de la ASTRA. Am început să angajăm evaluatori şi ne organizăm reţeaua în toată ţara. Nu vom putea însă să facem plata efectivă până când nu se declară falimentul societăţii, dar administrăm dosarele, le culegem, le aprobăm şi, când avem posibilitatea să le plătim, le şi plătim. Nu avem probleme de resurse. (...) Aveam reclamaţii şi înainte la ASTRA, aveam întârzieri la plata despăgubirilor, noi încercăm să le accelerăm să intrăm în ritm şi să le plătim cât mai repede. Bani sunt suficienţi. Oamenii sau service-urile nu trebuie să îşi facă griji cu privire la asta pentru că bani sunt suficienţi'', a spus Negriţoiu, la Parlament.

Şeful ASF a precizat că nu vede niciun motiv pentru unii asiguratori să crească preţul la poliţele RCA.

''Impactul acestei situaţii a ASTRA nu este de natură să crească costurile, pentru că noi banii îi avem. Vom avea grijă ca să nu se speculeze această situaţie din motive subiective'', a explicat Negriţoiu.

El a arătat că pentru evaluarea despăgubirilor are nevoie de 50 de oameni. ''Am aprobat un corp de experţi în Bucureşti şi în ţară, dar Fondul de garantare va face şi contracte comerciale cu societăţi de stabilire a daunelor şi externalizăm această activitate astfel încât să putem să acoperim toate cererile'', a spus Negriţoiu.

Preşedintele ASF a fost invitat marţi la Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor pentru a susţine proiectul de lege privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, care a primit raport favorabil din partea comisiei.

Agerpres

×
Subiecte în articol: misu negritoiu astra