x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Numire - La 24 de ani, presedinte la ARIS

Numire - La 24 de ani, presedinte la ARIS

13 Iul 2004   •   00:00

Alexandru Popa (foto) este noul presedinte al Agentiei Romane de Investitii Straine (ARIS). Popa il urmeaza in functie pe fostul presedinte al institutiei, Marian Saniuta, numit in functia de ministru al Administratiei si Internelor.

Tanarul presedinte a fost pana vineri unul dintre cosilierii personali ai premierului Adrian Nastase, pe probleme economice. Cu studii la Universitatea Standford din Statele Unite ale Americii, Alexandru Popa este fiul lui Mircea Popa, patronul grupului de firme ECCO. Cu o cifra de afaceri de circa 15 milioane de dolari, din grupul de firme controlat de familia Popa fac parte 15 societati, printre care si holdingul Energi-Co. Ieri, noul presedinte era inca asteptat la sediul ARIS, agentie care in ultima perioada a functionat mai mult din inertie.

AVERE. Familia Popa detine o avere estimata la circa 50-60 de milioane de dolari, iar printre activele societatii Energi-Co se pot enumera trei vile de protocol, doua blocuri de locuinte, un teren de 20.000 metri patrati pe care sunt construite 75 de vile, patru depozite, 20 de cladiri in care se afla magazine si 10 sedii de filiale. Familia Popa este si proprietara unei fabrici de ambarcatiuni din fibra de sticla - Nautica, ce poate produce ambarcatiuni de la 16 pana la 30 de metri. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic