x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O bancă europeană va prelua 20% din Banca Transilvania

O bancă europeană va prelua 20% din Banca Transilvania

09 Dec 2009   •   00:00

O bancă din Uniunea Europeană va prelua aproximativ 20% din acţiunile Băncii Transilvania, după ce a cumpărat în urmă cu două zile un pachet reprezentând 4% din titlurile instituţiei de credit prin intermediul bursei, au declarat surse bancare şi din piaţa de capital, citate de Mediafax.



De altfel, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, a anunţat miercuri, în cadrul unui seminar organizat la Sinaia, că o bancă mare din Uniunea Europeană îşi va anunţa intrarea în România la 20 decembrie, arătând că deja au fost observate de către piaţă anumite acţiuni ale acesteia. Cinteză a refuzat să comenteze dacă este vorba despre o bancă interesată de preluarea unui pachet la Banca Transilvania. Ulterior, atât surse din piaţa de capital, cât şi surse bancare au declarat pentru Mediafax că instituţia de credit străină va achiziţiona într-o primă fază până la 10% din acţiunile BT, iar după ce acţionarii îşi vor da acordul, participaţia cumpărătorului va creşte până la 20%. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a declarat că nu are nici o informaţie referitoare la vânzarea acţiunilor.

Luni, un pachet de 42,51 milioane de acţiuni la Banca Transilvania, reprezentând 4,01% din capitalul băncii, a fost vândut la Bursă prin cinci tranzacţii speciale în valoare de 102 milioane de lei (24,2 milioane de euro).

×
Subiecte în articol: economic