x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O celebră fabrică de zahar din România se închide

O celebră fabrică de zahar din România se închide

14 Ian 2018   •   17:17
O celebră fabrică de zahar din România se închide

Proprietarii Fabricii de zahăr din Oradea „pregătesc terenul” pentru a găsi un cumpărător pentru cei 354.000 mp de teren pe care se întinde producătorul mărcii „Diamant”.


Imediat după ce au anuţat angajaţii despre închiderea fabricii de zahăr, proprietarii germani au început să caute în piaţă cumpărători pentru teren. Aceasta chiar dacă primele disponibilizări vor avea loc în martie.

Se pare că prima ofertă a fost făcută Primăriei Oradea. Primarul Ilie Bolojan s-a mărginit doar să spună că „nu fac comentarii pe acest subiect ”, poziţie de înţeles atât timp cât nu există o înţelegere fermă între partenerii de discuţii. Chestionat dacă în strategia de dezvoltare a oraşului există o intenţie de a investi în zonă, Ilie Bolojan a confirmat că: „Primăria Oradea doreşte să acopere orice «pată albă » de pe harta oraşului. Aşa cum s-a întâmplat şi cu Sinteza…”. Fabrica de zahăr deţine în zona industrială a oraşului nu mai puţin de 354.000 mp de teren, dar şi alte utilităţi. Consultată de Jurnal Bihorean, Sorina Ciordaş, adminisratorul Hestia Imobiliare, a estimat că preţul dat de piaţă pentru un metru pătrat de teren aflat actualmente în proprietatea fabricii de zahăr este situat în plaja 35-50 euro. Un calcul simplu, alegând varianta preţului minim, arată că proprietarii fabricii de zahăr ar obţine pentru teren peste 12,3 milioane de euro.

Antena3

 

×
Subiecte în articol: fabrica de zahar oradea diamant