x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O săptămână la munte la preţuri cu 50% mai mici

O săptămână la munte la preţuri cu 50% mai mici

de Elena Stan    |    10 Feb 2014   •   08:18
O săptămână la munte la preţuri cu 50% mai mici

Turiştii pot beneficia de tarife cuprinse între 161-368 de lei de persoană pentru un sejur de cinci zile la munte

Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura în voie de zăpada de la munte. Pentru a recupera din pierderile înregistrate în această iarnă din cauza lipsei zăpezii hotelierii vin cu oferte atractive pentru turişti. Începând de azi şi până la sfârşitul lunii martie, iubitorii muntelui şi ai sporturilor albe se pot bucura de vacanţe la preţ redus prin programul "O săptămână la munte". Prin programul special derulat de  Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism turiştii pot beneficia de preţuri cu până la 50% mai mici faţă de tariful de recepţie din această perioadă. Tarifele practicate de către hotelurile de la munte  în cadrul acestui program sunt cuprinse între 161 lei şi 368 de lei de persoană pentru un sejur de cinci zile, respectiv de  duminică până vineri.

Astfel, preţul unui sejur de cinci nopţi, fără servicii de masă, cu cazare la hotel, vilă sau cabană de două stele este de 161 lei persoană, la hotel, vilă sau cabană de trei stele este de 259 lei persoană, iar la hotel sau vilă de patru stele, preţul este de 368 lei persoană. Locurile vor fi vândute tuturor categoriilor de turişti, iar solicitările vor fi onorate în ordinea înscrierilor şi în funcţie de numărul de locuri avute la dispoziţie. Până acum, în acest program s-au înscris 27 de structuri de cazare, fiind puse la dispoziţie aproape 700 de locuri pe serie. Aceste locuri vor fi vândute în peste 44 de agenţii de turism din toată ţara, ceea ce înseamnă că în cele 8 serii circa 5.600 de persoane vor putea să petreacă o săptămână la munte.

Week-end aglomerat


Mii de turişti au petrecut sfârşitul de săptămână pe pârtiile de pe Valea Prahovei, unde condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt excelente, iar temperaturile sunt pozitive. Potrivit autorităţilor locale, aproximativ 3.000 de turişti au practicat sporturi de iarnă pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga, fiind cel mai aglomerat weekend din acest sezon pe pârtiile de mare altitudine din judeţ. "Se schiază în condiţii excelente pe pârtiile de altitudine de la Cota 2.000 stratul de zăpadă măsurând o jumătate de metru", a declarat Mădălina Roşu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia. Aglomeraţie a fost şi în parcul de distracţii amenajat în zonă în care funcţionează mai multe instalaţii precum sanie, tobogan, carusel, bandă de tubing şi bandă transportoare pentru schiorii începători. La Azuga, este deschisă pârtia Sorica, iar pe Cazacu se poate schia doar pe porţiunile Cazacu Variantă şi Cazacu începători. Administratorul domeniului schiabil din staţiune, Vasile Richea, a declarat că stratul de zăpadă măsoară între zece şi 40 de centimetri, pe Sorica fiind unele porţiuni cu pământ, zone care trebuiesc evitate de schiori. "Este destul de cald, avem o temperatură de plus şapte grade. Cazacu este închisă cu excepţia celor două porţiuni - Variantă şi începători, iar pe Sorica avem câteva zone cu petice de pământ. Cu toate acestea, este aglomeraţie, avem aproximativ 1.500 de turişti. Se schiază în condiţii foarte bune, iar vremea este excelentă", a spus Richea.

×