x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Opt bănci au fost sancţionate de BNR cu avertisment scris, în 2021

Opt bănci au fost sancţionate de BNR cu avertisment scris, în 2021

06 Sep 2021   •   09:00
Opt bănci au fost sancţionate de BNR cu avertisment scris, în 2021

Încălcarea unor prevederi legale a atras în acest an „mustrarea“ a opt bănci cu avertisment scris din partea BNR, în timp ce în tot anul 2020 şapte bănci au primit avertisment, iar o instituţie de credit a fost sancţionată cu amendă, conform informaţiilor băncii centrale citate de ZF.

În anul 2020 avertismentele scri­se au vizat patru bănci, un con­du­că­tor de bancă şi doi directori, în timp ce cu amendă a fost sancţionat un direc­tor de la o bancă.

În acest an printre băncile averti­za­te de BNR se regăsesc Aedificium Banca pentru Locuinţe, Banca Ro­mână de Credite şi Investiţii, Porsche Bank România, First Bank, CEC Bank, Banca Centrală Coopera­tistă CREDITCOOP, care a primit do­uă avertismente, şi Banca Coopera­tistă Unirea Braşov.

Deficienţe legate de respectarea unor prevederi legale privind institu­ţiile de credit şi adecvarea capitalului sau privind cerinţele prudenţiale, ne­im­plementarea unor controale inter­ne efi­ciente sau nerespectarea unor mă­suri dispuse de BNR se re­găsesc prin­tre motivele aduse în dis­cu­ţie de ban­ca centrală pentru sanc­ţio­narea cu avertisment a băncilor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bânci sancționate