x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ovidiu Nicolescu, Consiliul pentru IMM-uri: Deşi dureroasă, reducerea pensiilor şi salariilor era singura viabilă

Ovidiu Nicolescu, Consiliul pentru IMM-uri: Deşi dureroasă, reducerea pensiilor şi salariilor era singura viabilă

06 Mai 2010   •   00:00

Reducerea salariilor şi a pensiilor, deşi este o măsură dureroasă şi va afecta milioane de oameni, reprezintă singura soluţie viabilă care poate împiedica România de la crah economic, a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR).

El a precizat că salariile şi pensiile au fost crescute fără corelare cu productivitatea acum trei ani, idee susţinută şi de Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor.

"De 15 luni România se împrumută de la FMI, de la Banca Naţională pentru a plăti salarii şi pensii care au fost mărite acum trei ani fără o corelaţie cu productivitatea. Reducerea cheltuielilor bugetare va fi singura soluţie de a stagna adâncirea crizei economice şi a pregăti terenul pentru relansare economică", a spus Nicolescu, citat de Mediafax.

Salariile bugetarilor vor scădea cu 25%, iar pensiile şi ajutoarele de şomaj vor fi reduse cu 15%, a anunţat în această seară preşedintele Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: economic