x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Afla mai multe detalii despre asigurarea de viata de la OVB de pe skinit.ro

(P) Afla mai multe detalii despre asigurarea de viata de la OVB de pe skinit.ro

25 Iun 2021   •   14:16
(P) Afla mai multe detalii despre asigurarea de viata de la OVB de pe skinit.ro

Viața este plină de situații neprevăzute, care te pot da complet peste cap. Din păcate, de multe ori chiar nu ești pregătit pentru ele, și nici membrii familiei tale nu fac excepție.

De aceea, ai vrea să faci ceva care să te liniștească referitor la eventualele situații surprinzătoare din viitor, care să îți ofere o anume siguranță. O soluție în acest sens este și încheierea unei asigurări de viață.

Nu ești prea convins? Nicio problemă, citește rândurile de mai jos și află tot ce trebuie să știi despre o asigurare de viață.

 

Protecție împotriva situațiilor neprevăzute

 

După cum probabil ți-ai dat seama și singur, scopul cu care este încheiată o asigurare de viață este ca un fel de măsură de siguranță pe care poți să o iei pentru a fi ceva mai pregătit în fața situațiilor neprevăzute. În acea mai simplă formă a sa, o asigurare de viață acoperă riscul de deces. Mai exact, beneficiarii poliței primesc suma care a fost stabilită prin contract, în cazul în care persoana care a încheiat asigurarea de viață a decedat. Cu toate acestea, nu este singurul rol pe care îl poate acoperi o asigurare de viață, cum ar fi OVB skinit.ro. Astfel, potrivit specialiștilor, mai există și situații în care se oferă și acoperirea riscului de invaliditate temporară/ permanentă, chiar și incapacitatea temporară de muncă, o pierdere involuntară a locului de muncă și nu de puține ori se dau bani și pentru spitalizare, anumite intervenții chirurgicale sau afecțiuni grave.

 

Vârsta minimă pentru încheierea unei asigurări de viață

 

De regulă, pentru a încheia o poliță de asigurare de viață o persoană trebuie să aibă minimum 18 ani împliniți. Situația este diferită atunci când vine vorba despre vârsta maximă, unde fiecare companie are politicile sale referitor la acest aspect. Astfel, există anumite firme de asigurări care permit încheierea unui astfel de contract de către persoane care nu depășesc 60 de ani, în timp ce altele merg cu acest prag până la vârsta de 75 de ani. Recomandarea specialiștilor este să nu apelezi la cea mai simplă variantă atunci când închei o astfel de poliță ci să alegi un plan de protecție complex. Astfel, în cadrul acestuia ar trebui să fie cuprinse asigurări și pentru alți membri ai familiei, cheltuielile pentru studii ale celor mici, chiar și o asigurare de viață și sănătate pentru aceștia.

 

Când este momentul potrivit pentru încheierea unei asigurări de viață

 

Din păcate, românii nu par prea interesați de a-și încheia o asigurare de viață. Prea puțini sunt cei care aleg o astfel de poliță doar pentru a fi un pic mai siguri că evenimentele neprevăzute din viitor nu îi vor lua prin surpindere. De regulă, majoritatea oamenilor apelează la această poliță atunci când contractează un credit de la o instituție bancară. Specialiștii sunt de părere că o astfel de asigurare trebuie făcută la împlinirea vârstei de 18 ani, sau cel mai bine atunci când îți întemeiezi o familie. Situații neprevăzute și nu tocmai fericite se pot întâmpla oricând, de aceea este bine ca familia ta să se poată descurca și în aceste situații.

 

Care asigurare este cea mai bună

 

Este destul de dificil de răspuns la această întrebare, deoarece fiecare om este diferit, așa că nu putem să dăm drept cert o anumită poliță. Tu știi cel mai bine care este situația ta, și în funcție de aceasta, să decizi împreună cu specialistul care se ocupă cu așa ceva, care este cea mai avantajoasă pentru tine și familia ta. Se iau în calcul veniturile, cheltuielile, datoriile, și care este suma pe care ți-o dorești să o primești în cazul unui eveniment neprevăzut, fără ca aceasta să se răsfrângă în mod negativ asupra familiei. Și, nu uita, că în afară de a primi această compensație financiară, o asigurare de viață mai poate avea și o altă componentă, cea de economisire, un fel de garanție pentru la pensie, fonduri de studii pentru copii și multe alte facilități. Cât privește suma asigurată, de regulă se ia venitul anual al persoanei care se asigură, și se multiplică de șase ori.

 

Este sau nu scumpă o asigurare de viață, pentru sanatatea ta ?

 

Românii se feresc să încheie o asigurare de viață motivând că este mult prea scumpă pentru ei. De fapt, lucrurile nu stau chiar așa, și cel mai bine te convingi atunci când treci pragul mai multor firme de asigurări și ceri o ofertă care să ți se potrivească. Există și varianta unei asigurări de viață mai ieftine, pentru care ești nevoit să scoți din buzunar mai puțin de 100 de lei pe lună, și care acoperă un minimum de nevoi, dar în același timp sunt și pachete complete. Prima de asigurare depinde de mulți factori, cum ar fi starea de sănătate a celui care se asigură, vârsta, suma asigurată și durata contractului.

 

Pe ce durată se încheie contractual

 

Nici aici nu există un răspuns universal valabil, iar durata unui contract de asigurare de viață depinde de vârsta persoanei asigurate, dacă există sau nu credite, starea de sănătate și multe altele. Evident, recomandarea specialiștilor în domeniu este ca acest contract să fie încheiat pe o durată mult mai mare, pentru o siguranță la fel de mare, dar și mult mai multe beneficii.

Analizează cu atenție toate opțiunile și vezi care este varianta care ți se potrivește cel mai mult, și nu lăsa neprevăzutul să te ia prin surprindere: încheie un contract de asigurare de viață!

 

 

 

×