x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Palatul Victoria, Consolidat mai târziu

Palatul Victoria, Consolidat mai târziu

17 Oct 2008   •   00:00

Licitaţiei de selectare a firmei care să deruleze lucrările de consolidare şi amenajare a Palatului Victoria, contract în valoare estimată de 32 milioane de euro a fost amânată.



Licitaţiei de selectare a firmei care să deruleze lucrările de consolidare şi amenajare a Palatului Victoria, contract în valoare estimată de 32 milioane de euro a fost amânată. Măsura a fost luată deoarece RA- RAPPS nu a primit minim trei oferte valabile, condiţie pentru derularea procedurii. "Pe baza criteriilor de calificare precizate în documentaţia de atribuire şi având în vedere că numărul candidaţilor care îndeplinesc criteriile de atribuire este mai mic decât numărul indicat în lege, comisia de evaluare a ofertelor a hotărât anularea procedurii de licitaţie", a declarat preşedintele comisiei de licitaţie şi directorul tehnic al Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Ion Sterian.

DORITORI
Regia a primit, în luna septembrie, cinci oferte din partea unor firme şi consorţii româneşti pentru derularea lucrărilor de consolidare şi amenajare a Palatului Victoria. Firmele Aedificia, Bog'art şi Comnord au depus oferte individuale pentru a participa la licitaţia de atribuire a contractului, alte oferte fiind transmise de consorţiile formate din firmele UTI Instal şi Concas Buzău, respectiv Class Invest şi Delta ACM. Filden Grup şi Romconstruct Holding, ambele firme din Bucureşti, au cumpărat caietul de licitaţie, dar nu au depus ofertă. Din cele cinci oferte înregistrate, RA-APPS trebuia să selecteze cel puţin trei oferte valabile pentru a putea derula licitaţia, dar numai o singură firmă a îndeplinit condiţiile de participare. Pentru a participa la licitaţie, firmele trebuie să obţină un certificat de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Potrivit directorului RA-APPS, principala problemă este că majoritatea firmelor nu au îndeplinit condiţiile solicitate pentru certificatul ORNISS sau cele privind volumul lucrărilor efectuate în cazul unor monumente istorice, categorie în care este încadrat Palatul Victoria. Regia a organizat până în prezent trei licitaţii pentru desemnarea firmei de construcţii, însă procedurile au fost anulate de fiecare dată din lipsă de ofertanţi.

×
Subiecte în articol: economic