x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Patronatele: Aplicarea CAS pe dividende este o "aberaţie"

Patronatele: Aplicarea CAS pe dividende este o "aberaţie"

04 Feb 2010   •   00:00

Patronatele susţin că prevederile din proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice privind aplicarea CAS pe dividende sau contracte de management sunt "o aberaţie" şi că inclusiv măsura de introducere a CAS pentru drepturile de autor ar fi la limita legalităţii, scrie Mediafax.

"O asemenea prevedere, prin care se impune CAS pentru dividende, este o aberaţie. Faptul că am avut o lege proastă, neaplicată, nu înseamnă că trebuie să continuăm. (...) Dividendele, contractele de management trebuie exceptate. Din punctul nostru de vedere, şi măsurile privind drepturile de autor sunt la limita legalităţii", a declarat Cezar Corîci, preşedintele UGIR-1903.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Liviu Apostoiu, a declarat că sindicaliştii au înaintat amendamentele la proiectul de lege, iar reprezentanţii Ministerului Muncii au anunţat, în Comisia de Dialog Social, că intenţionează să facă noi modificări în proiect.

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii va fi finalizat în interval de o săptămână, ministrul Muncii fiind mandatat să continue discuţiile cu sindicatele, patronatele şi organizaţiile de pensionari privind acest act normativ, a anunţat, marţi seara, premierul Emil Boc.

×
Subiecte în articol: redactie ugir-1903 cas