x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Patru noi programe pentru întreprinderile mici

Patru noi programe pentru întreprinderile mici

de Daniela Ivan    |    10 Mar 2014   •   10:54
Patru noi programe pentru întreprinderile mici

Tinerii cu vârste până-n 35 de ani, femeile manager, dar şi IMM-urile vor beneficia de facilităţi în afaceri. Patru programe menite să ajute firmele mici şi tinerii antreprenori vor intra în vigoare în lunile martie şi aprilie, a anunţat ieri premierul Victor Ponta, într-o postare pe blog.

Primul este programul Tineri întreprinzători, la care înscrierile vor fi deschise de luni, cu finanţare nerambursabilă de până la 10.000 de euro.

“Debutanţii în afaceri, cu vârsta de până la 35 de ani, pot să depună online cererile începând cu data de 10 martie. Tinerii primesc 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 euro”, a declarat Ponta. Beneficiarii programului vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată.

Programul de stimulare a Femeilor Manager începe luni şi constă în alocare financiară nerambursabilă de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate şi nu poate depăşi suma de 41.500 lei/beneficiar.

Programul Start-- acces la finanţare a tinerilor întreprinzători începe din 17 martie. Programul înseamnă finanţări nerambursabile de maximum 80% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar. Întreprinzătorii trebuie să contribuie cu restul banilor din surse proprii.

Programul de dezvoltare pentru IMM-uri va începe din luna aprilie.

“Înseamnă finanţare pentru dezvoltarea şi modernizarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă. Beneficiarii eligibili primesc finanţări nerambursabile de maximum 80% pentru microîntreprinderi, 70% pentru întreprinderi mici şi 60% pentru întreprinderi mijlocii din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate”, spune Ponta.


×