x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrom ia caimacul la Bursa Romana de Marfuri

Petrom ia caimacul la Bursa Romana de Marfuri

13 Iul 2004   •   00:00

In primul semestru al anului, la Bursa Romana de Marfuri (BRM) s-au desfasurat 666 licitatii pentru marfuri tranzactionate, in valoare de 624 milioane dolari.

ADRIAN N. IONESCU

"Folosirea serviciilor BRM a adus autoritatilor contractante diferente favorabile de circa 20 milioane dolari. Valorile sunt comparabile cu cele inregistrate in primele sase luni din anul 2003, care a fost cel mai bun an din istoria BRM", precizeaza Mircea Filipoiu, directorul general al Bursei. Valoarea totala a tranzactiilor realizate la BRM anul trecut a depasit 1,29 miliarde dolari, de sase ori mai mult decat in 2002.

La BRM se liciteaza calculatoare, dar si deseuri, diferite active ale societatilor comerciale, piese de schimb si accesorii, fier vechi, birotica si papetarie, autoturisme, asigurari, avioane, petrol, benzina, titei. Se vand si se cumpara si servicii precum elaborarea de business planuri si studii de fezabilitate, consultanta, catering, inchirieri, reparatii si renovari.

ORDONATOR. Petrom este de departe cel mai important ordonator al BRM de la inceputul lui 2004, cumparand titei de circa 170 milioane dolari. Diferenta de pret favorabila estimata de reprezentantii Bursei a fost evaluata la 1,8 milioane dolari. Celelalte proceduri de achizitii si vanzari ale Petrom valoreaza 614 milioane dolari.

BRM lucreaza si prin sapte terminale teritoriale la Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi si Ploiesti, care au contribuit cu o valoare de tranzactionare de 14,5 milioane dolari. Noi puncte de lucru se vor infiinta la Oradea, Piatra Neamt si Timisoara.
×
Subiecte în articol: economic