x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premii corporatiste pentru Romania

Premii corporatiste pentru Romania

16 Iul 2004   •   00:00

Hiproma SA (Carrefour Romania) a obtinut premiul pentru investitia care a generat cele mai multe locuri de munca pe parcursul anului 2003, in cadrul programului Investitorii Internationali in Europa de Sud-Est (IIESE), editia 2004.

Intreprinderea de cherestea Holzindustrie Schweighofer SRL, din Sebes, a obtinut premiul pe tara. Hiproma si Holzindustrie au fost selectate din 24 de companii nominalizate.

AMPLASAMENTE. Candidatele au fost nominalizate catre agentiile pentru promovarea investitiilor din tarile din Europa de Sud-Est (ESE). Pentru premiile pe tara s-a utilizat un sistem de ponderare a capitalului investit, a valorii proiectelor greenfield si a numarului de locuri de munca noi.

Potrivit lui Jean-Pierre Vigroux, senior partner la PricewaterhouseCoopers Europa de Sud-Est, contributia celor 12 firme castigatoare la dezvoltarea tarilor ESE s-a concretizat in investitii de 882 de milioane de euro, care au creat 2.258 de noi locuri de munca. "In prezent, tarile ESE sunt alese mai frecvent si mai sistematic de investitorii internationali ca amplasamente pentru noile lor proiecte", considera Vigroux.

CONTRIBUTIE. Sta marturie pentru acest fapt contributia celor 12 firme castigatoare in regiune, concretizata intr-un volum total al capitalului investit de 882 de milioane de euro si un numar de 2.258 de locuri de munca nou create. In anul 2003, volumul total al capitalului investit in tarile ESE s-a ridicat la 1.862 de milioane de euro (inclusiv sapte investitii greenfield), iar totalul locurilor de munca nou create a fost de 2.788. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic