x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Presiuni politice pe gunoiul ploieştenilor

Presiuni politice pe gunoiul ploieştenilor

18 Apr 2011   •   19:27

Municipiul Ploieşti a intrat în ul­ti­mul an în categoria localităţilor „murdare”. Nu este doar poluarea de la industria petrolieră şi petro­chi­mică, tradiţională în zonă, ci mo­dul în care este administrată strân­gerea resturilor menajere. Un ziar local titra în urmă cu doar câteva luni: „Ploieştii, rampă de gu­noi”. Până acum, firma Rosal, din proprietatea lui Silviu Prigoa­nă, a fost agreată de Primăria mu­ni­cipiului să asigure curăţenia. În ul­timele trei luni, Rosal a lucrat sub prelungirea unui contract pâ­nă la organizarea unei licitaţii va­li­de. În fine, rezultatele acestei com­petiţii au fost făcute publice, fi­r­ma care a câştigat fiind Vitalia – fostă Veolia.

Până în 2009, ea a asigurat curăţenia oraşului, dar după alegerile locale, când pute­rea a trecut la PDL şi gunoaiele au fost încredinţate unei firme portocalii – Rosal –, licitaţia a fost câş­ti­gată detaşat, la diferenţe mari în favoarea firmei franceze. Dar de aici încep problemele. Primarul mu­nicipiului are de dat explicaţii pentru pierderea „patului” gu­noa­ie­lor de către portocalii în faţa or­ga­nizaţiei PDL. Roberta Anastase, şefa de partid pe judeţ, nu poate admite ca o „defecţiune de asemenea proporţii să se producă într-o afacere de multe mili­oane de euro”.

În plus, „exemplul” rău de la Prahova se poate întinde şi în alte domenii. Şefii locali au în plus un bun  argument, aflat în actuali­tate: firmele franceze trebuie puse pe fugă din România. Dosarul cu „trofee” franţuzeşti trebuie prezentat şefului suprem care dă note bune pentru asemenea isprăvi. Or, tocmai Roberta, lăudată de prefe­ratul prezidenţial Boc că are suflet de adevărat pedelist, nu poate rata ocazia de a lovi unde trebuie. Ur­mă­rim cu interes această afacere, care poate deveni curat murdară. Suntem doar în judeţul lui nenea Iancu.

×
Subiecte în articol: economia