x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prețurile cresc în industrie, comerț și construcții în următoarele trei luni

Prețurile cresc în industrie, comerț și construcții în următoarele trei luni

27 Aug 2021   •   12:07
Prețurile cresc în industrie, comerț și construcții în următoarele trei luni
Sursa foto: marcociannarel/Getty Images/iStockphoto

Managerii chestionați de INS anticipează pentru următoarele trei luni o creștere a activității în comerțul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariați în industrie, construcții și servicii și creșterea prețurilor în industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2021, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%). Pentru activitatea de fabricare a echipamentelor electrice se estimează cea mai mare creștere (sold conjunctural +20%), urmată de activitățile de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +16%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +22%).

Potrivit estimărilor din luna august 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +3%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +38%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +17%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +15%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +32%).

Conform estimărilor din luna august 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +9%).

Mediafax

×
Subiecte în articol: comerţ industrie constructii scumpiri