x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizare - AVAS vinde inca un mare datornic

Privatizare - AVAS vinde inca un mare datornic

22 Iun 2004   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit, pana la data-limita pentru depunerea documentelor de participare in vederea preluarii pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la societatea Exfor SA, o oferta din partea unui consortiu.

Acesta este format din firma Chematex International SRL Bucuresti si o persoana fizica. Exfor este o societate mare, cuprinsa in programul de privatizare PSAL I, si are obiect de activitate prelucrarea bruta si impregnarea lemnului. Societatea este ultima de acest fel din portofoliul AVAS. Pachetul de actiuni pus in vanzare de AVAS reprezinta 67,65% din capitalul social al societatii.

Privatizare conditionata

Conform anuntului de vanzare, la negocierea pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile pot participa numai investitori care dovedesc realizarea unei cifre de afaceri de 30 de milioane euro in 2003, precum si o experienta de minimum 10 ani in taierea, rindeluirea lemnului sau in comercializarea de produse primare de lemn. Exfor se confrunta in acest moment cu o situatie economica si financiara dificila, iar datoriile sale (aproximativ 123 miliarde lei) depasesc de trei ori capitalul social al companiei (aproximativ 41 de miliarde lei). (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic