x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Producatorii de alimente sustin reducerea TVA

Producatorii de alimente sustin reducerea TVA

de Aniela Nine    |    14 Sep 2005   •   00:00
Producatorii de alimente sustin reducerea TVA

Propunerea Partidului Conservator de reducere a TVA la produsele alimentare de baza este sustinuta si de reprezentantii patronatelor din industria alimentara si de cei ai sindicatelor. Pentru aplicarea acestei decizii, PC va elabora un proiect legislativ.

Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, impreuna cu reprezentantii partidului in Guvern au avut ieri o intalnire cu reprezentantii patronatelor din industria alimentara si cu cei ai sindicatelor din acelasi domeniu, pentru a lua in discutie propunerea conservatorilor de reducere a TVA la alimentele de baza. "Patronatele si factorul politic au cazut de acord ca in Romania e nevoie de TVA diferentiata pentru produsele alimentare de baza. "Din pacate, nu putem decide acum daca ea va fi 4% sau 8%, dar in mod cert TVA aplicata acestor produse va fi sub 10%", a aratat presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

SUSTINERE. Initiativa conservatorilor se va concretiza intr-un proiect legislativ, cu care nu numai reprezentantii patronatelor s-au declarat de acord, ci si primul-ministru Tariceanu si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. "Din discutiile avute cu premierul zilele trecute si chiar azi (n.r. - ieri) cu ministrul de Finante, avem credinta ca pana in octombrie vom elabora un proiect de lege care va primi aprobarea Coalitiei si care apoi sa fie supus dezbaterii Parlamentului", a precizat Dan Voiculescu. "Problema e credibilitatea acestei idei. Primul-ministru are o singura mare problema aici, si are dreptate. Este o lipsa de incredere ca la consumator va ajunge pretul redus. Dar si pentru aceasta avem un argument de ordin tehnic", a aratat liderul conservatorilor, referitor la scepticismul aratat de unii dintre partenerii de guvernare privind finalitatea unei astfel de masuri.

In replica, ministrul Finatelor, Sebastian Vladescu, a declarat pentru Mediafax ca Legea TVA va fi mentinuta in actuala forma si anul viitor, din motive de stabilitate macroeconomica. "Daca pentru perioada 2007-2009 vor exista discutii privind majorarea TVA, atunci se poate vorbi si despre o cota diferentiata la alimentele de baza", a explicat Vladescu.

×
Subiecte în articol: economic