x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Programul SUA-BERD de finanţare a IMM este aproape de final în România

Programul SUA-BERD de finanţare a IMM este aproape de final în România

18 Apr 2010   •   00:00

Activitatea facilităţii de finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) oferită de SUA şi BERD este aproape de final în cea mai mare parte a Europei de Sud-Est, în ţări ca România şi Bulgaria, a declarat directorul pentru Europa şi Eurasia al Trezoreriei SUA, Jeffrey K. Baker, citat de Mediafax.
În cei zece ani de la înfiinţare, programul a fost folosit pentru a acorda peste două milioane de împrumuturi, cu valoare totală de 16 miliarde de dolari, în 15 ţări în care activează Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Programul pentru IMM-uri derulat în colaborare cu SUA a fost prima facilitate de împrumut oferită de BERD companiilor mici şi mijlocii. Până în prezent, programul a oferit sprijin în state din Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, respectiv Albania, Armenia, Belarus, Bosnia-Heţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Georgia, Kazakhstan, Kosovo, Kârgâzstan, România, Serbia, Tadjikistan şi Ucraina.
Facilitatea de credit SUA-BERD vizează în principal acordarea de credite cu valoare de 10.000-100.000 de dolari, 20% din fonduri fiind alocate pentru finanţări de până la 500.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: economic