x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Propunere UE. Posibilă modificarea a standardelor de sacrificare în abatoare

Propunere UE. Posibilă modificarea a standardelor de sacrificare în abatoare

15 Sep 2008   •   00:00

Abatoarele din Uniunea Europeană ar putea fi nevoite să schimbe modul în care sacrifică bovinele, porcinele şi păsările de curte, deoarece reprezentanţii UE intenţionează să modifice standardele pentru a proteja mai bine animalele, potrivit Reuters care susţine că o propunere a Com



Abatoarele din Uniunea Europeană ar putea fi nevoite să schimbe modul în care sacrifică bovinele, porcinele şi păsările de curte, deoarece reprezentanţii UE intenţionează să modifice standardele pentru a proteja mai bine animalele, potrivit Reuters care susţine că o propunere a Comisiei în acest sens a fi înaintată miercuri.

Modificări.
Mai exact, Experţii Comisiei Europene vor să aducă la zi criteriile de ucidere a animalelor în abatoare şi să definească parametrii generali pentru electrocutarea sau gazarea acestora. Operatorii din abatoare vor avea mai multe responsabilităţi şi vor monitoriza atent eficienţa unor tehnici, pentru a asigura că animalele “nu se trezesc”. Regulile mai stricte li se aplică şi angajaţilor din abatoare, care vor fi supuşi unor examinări la intervale de maximum cinci ani. Guvernele Uniunii Europene vor trebui, de asemenea, să înfiinţeze centre de informare pentru inspectorii abatoarelor. Miniştrii UE vor dezbate aceste propuneri în următoarele luni şi vor decide dacă promulgă legea.

În Uniunea Europeană sînt sacrificate anual pentru carne aproximativ 360 de milioane de porci, oi, capre şi vite şi cîteva miliarde de curcani şi găini.

×
Subiecte în articol: economic