x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Protan vrea prelungirea termenului de punere în funcţiune a staţiei de epurare

Protan vrea prelungirea termenului de punere în funcţiune a staţiei de epurare

de Diana Rucinschi    |    18 Sep 2008   •   00:00

Protan “face demersuri” la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) pentru a-i fi mutat termenul-limită de realizare a staţiei de epurare cu aproape un an.



Protan “face demersuri” la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) pentru a-i fi mutat termenul-limită de realizare a staţiei de epurare cu aproape un an. “Protan SA face demersuri la Ministerul Mediului pentru a muta termenul-limită de realizare a staţiei de epurare a apei, din 30 septembrie 2008 în 15 septembrie 2009. Motivul este faptul că noua linie tehnologică de neutralizare ­ care este în stadiu avansat de montaj şi care avea termen de finalizare în septembrie 2010 ­ necesită o staţie de epurare cu o altă capacitate şi tehnologie decît cea prevăzută în programul de etapizare”, a anunţat compania. Ministrul Mediului, Attila Korodi, susţinea săptămîna trecută că dacă firma nu va respecta termenul de 30 septembrie, autorităţile de mediu îi pot da un avertisment valabil o lună, timp în care firma poate funcţiona şi în care trebuie să se conformeze.
Canalizare provizorie. În legătură cu incidentul legat de canalizare care a dus la sistarea activităţii pentru aproximativ o săptămână, Protan a anunţat că reprezentanţii companiei s-au întâlnit marţi cu cei ai Primăriei din Popeşti Leordeni şi cu cei ai Confort Group SA, în urma discuţiilor stabilindu-se ca fabrica de la marginea Bucureştiului să funcţioneze provizoriu cu o canalizare supraterană. “S-a hotărât ca SC Confort Group SA să decolmateze cît mai urgent canalizarea astupată în urmă cu o săptămînă. Pentru reluarea cît mai rapidă a activităţii, Protan a solicitat autorizaţia de folosire a unei canalizari supraterane provizorii, iar autorităţile de mediu au promis acordarea acesteia în regim de maximă urgenţă”, a mai anunţat compania Protan.

×
Subiecte în articol: economic protan