x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proteste la autostradă

Proteste la autostradă

11 Dec 2008   •   00:00

Sindicaliştii de la Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, afiliaţi la Cartel Alfa Cluj, ameninţă cu proteste în cazul în care compania va face concedieri masive.



Bechtel a anunţat astăzi că va disponibiliza 2.300 din cei 2.600 de angajaţi care lucrează la autostradă deoarece susţine că nu mai poate continua lucrările pentru că nu a încasat 27 de milioane de euro de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Oficialii Companiei au declarat că măsura obligă "reanalizarea oportunităţii continuării relaţiei contractuale".

Grigore Pop, liderul sindicatului spune că este vorba de 2.400 de angajaţi. "Dacă nu vor face acest lucru şi vor disponibiliza personal vor avea mari probleme din punctul nostru de vedere, ca sindicat. Nu înţeleg această decizie. Eu cred că această decizie este luată din pur simţ politic, pentru a forţa mâna Guvernului să se decidă în viitorul cât mai apropiat ce se întâmplă cu această lucrare, dacă va fi continuată şi în ce mod de finanţare. Nu aş putea eu să răspund la aceste întrebări, dar noi nu vom fi de acord cu disponibilizarea personalului", a afirmat Pop.

×
Subiecte în articol: economic