x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pui și curcani la sol - din aventurile unui mic producător

Pui și curcani la sol - din aventurile unui mic producător

06 Noi 2014   •   13:20
Pui și curcani la sol - din aventurile unui mic producător

Comuna Berceni, 10 kilometri de București, 30 de ani. Găini, rațe și curcani.... Ar fi suficient să vă dați seama că e vorba de un mic producător. Andrei Măceșanu pe numele său. Este pasionat de ceea ce face și vrea să creeze din mica sa fermă un `colț de rai`, cum îi place să spună.

A pornit la drum cu 10 mii de euro. Parte din costurile realizării construcției le-a eliminat, pentru că de formație este constructor, altminteri investiția inițială ar fi fost mai mare. Întreaga aventură antreprenorială a început acum 2 ani. Pe pământul părinților, pe un teren agricol, tânărul a ridicat adăpostul pe care l-a populat cu câteva zeci de înaripate. Nu i-a fost deloc ușor, ne povestește. Și asta pentru că, la scurtă vreme a dat de greutăți. Dar nu s-a împotmolit, a mers mai departe. A învătat pas cu pas cum e să devii crescător de păsări. Nu l-a învățat nimeni. S-a ghidat după fler și piața de cereri. A simțit că e o nișă bună. Așa că în 2012, a cumpărat pui de 2 zile, i-a crescut și apoi încet, încet au început livrările. Mai întâi la cunoscuți, acum pentru toți cei care doresc să mânânce o supă de pui ori o friptură sau piftie de curcan exact ca la țară. La
fiecare două săptămâni, Andrei livrează câte 30-40 de păsări, găini, rațe și curcani. Mai puțin în perioada rece. Planurile sale sunt, însă, mărețe. `Think big!`, afirmă Andrei.


Citiți pe blogul Andreei Stroe articolul "Pui și curcani la sol - din aventurile unui mic producător.  Cine îi mai susține pe micii producători?"


×