x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Raiul pasionaţilor de bricolaj

Raiul pasionaţilor de bricolaj

de Daniela Ivan    |    21 Iun 2007   •   00:00
Raiul pasionaţilor de bricolaj

Germanii intră in forţă pe piaţa de bricolaj din Romănia. Grupul Hornbach a deschis ieri in cartierul Berceni din Capitală cel mai mare magazin din Europa şi se pregăteşte să mai deschidă alte zece.


Magazinul grupului german are o suprafaţă de 24.000 mp şi este cel mai mare magazin de profil din Romănia şi din Europa. Noul complex beneficiază de un drive-in de mari dimensiuni, care permite accesul cu maşina pănă la raft, incărcarea uşoară a materialelor de construcţii voluminoase direct in autoturisme sau in autocamioane de tonaj redus şi plata tuturor cumpărăturilor la o singură casă, se arată intr-un comunicat al companiei.


Avantajul complexului este că de aici se pot cumpăra toate cele necesare pentru o casă, de la cimentul pentru fundaţii, pănă la instalaţiile sanitare şi electrice, gresie, parchet, mobilier şi toate ustensilele necesare pentru grădină. Chiar şi flori sau peşti pentru acvariu, aduşi cu avionul din cele mai pitoreşti colţuri ale lumii. Oferta de produse cuprinde 60.000 de articole, iar in plus compania oferă posibilitatea comandării altor 60.000 de sortimente.


PLANURI. Hornbach intenţionează să investească in Romănia, pănă in anul 2015, peste 200 de milioane de euro pentru deschiderea a zece magazine de bricolaj. "Dorim să deschidem pănă in 2015 zece supermarketuri de materiale de construcţii şi grădinărit Hornbach in marile oraşe din Romănia. In acest scop, am planificat investiţii de peste 200 de milioane de euro", a declarat, marţi, preşedintele grupului, Albrecht Hornbach. "Pentru prima unitate Hornbach din Romănia am investit circa 25 de milioane de euro, reprezentănd costurile terenului şi al construcţiei, in timp ce marfa din magazin se ridică la circa 7-8 milioane de euro", a afirmat preşedintele consiliului de administraţie al diviziei imobiliare a Hornbach, Eduard Zimmerle.


Fashion house

Cel de-al doilea magazin Hornbach va fi deschis in circa un an in cadrul complexului West Park. Aici, compania belgiană de dezvoltare imobiliară Librecht&wooD construieşte unul dintre cele mai mari parcuri de retail din apropierea capitalei. Acesta va fi amplasat la kilometrul 13 al Autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi va avea o suprafaţă totală de 250.000 de mp, din care 90.000 vor fi ocupaţi de spaţii comerciale. Alături de magazinul Hornbach, in West Park se va deschide un magazin de mobilă şi decoraţiuni interioare al austriecilor de la Kika şi un centru de electronice Technomarket cu o parcare de 2.700 de locuri. Atracţia din cadrul complexului va fi Fashion House Outlet Center, primul magazin de acest tip, unde produse ale unor mărci cunoscute sunt văndute la preţuri reduse cu 30%-70%, pe intreaga durată a anului. "Preţurile mici se datorează faptului că produsele provin din surplusul de producţie din fabrici sau din colecţiile sezonului precedent", spune Patrick Van Bossche, director general Librecht&wooD. In Europa există 100 de centre outlet, iar in SUA - 250.

×
Subiecte în articol: economic hornbach